15 -22 Haziran 2023 tarihleri arasında Balkanlar'a gidecek olan ekip yaptığı açıklamada hayırseverleri kirveliğe davet etti. Ay Yıldız Yardım Derneği geçtiğimiz hafta İl Sivil Toplumla ilişkiler Kırıkkale şube müdürü Servet Fırat ve kurum çalışanlarını ağırladı.

Karşılıklı sohbetlerde Dernek Genel Başkanı Seyit Ahmet Acar Ayyıldız Yardım Derneği'nin 4 yılda yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Eski adıyla Dernekler Masası şimdiki adıyla İl sivil toplum kuruluşları ile ilişkiler şube müdürü Servet Fırat ve çalışanlarının ziyaretinde Dernek Başkan Yardımcısı Barış Doğan, Dernek Genel Sekreteri Ercihan Çakmak ve eğitim kültür Komisyon Başkanı Taki Kaplan yer aldı.

Ayyıldız Yardım Derneği'nin Kırıkkale'den dünyaya açılan ender sivil toplum örgütlerinden olduğunu belirten Dernek Genel Başkanı Seyit Ahmet Acar derneğin amacının mazlumun duası, Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu ifade ederken Türk- İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm Mazlum milletlere ve halklara ulaşmayı kendilerine hedef seçtiklerini dile getirdi.

Derneğin 2023 Balkanlar etkinliği hakkında bilgi veren Seyit Ahmet Acar "Türkiye'de büyük kabul gören gönüllerde Birlik Vakfı ve Altın Küre Uluslararası Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. 2 gün Makedonya’da, 6 günde Bulgaristan'da sünnetlerimiz olacak. Bu sene sünnetlerimizde daha renkli bir ortam oluşturmaya gayret göstereceğiz. Çocuklarımıza hediyeler ve her ülkede sünnet yaptığımız çocuğa o ülkenin bayrağı ve Türk bayrağının üzerinde yer aldığı sünnet defterini vererek hafızasında şimdiden yer almak istiyoruz. Kirvelik bedelimiz 300 TL olup hayır sevenlerin desteğini bekliyoruz şeklinde konuştu.