EĞİTİM MERKEZ YERLERİ 28 OCAK´TA BELLİ OLUYOR

Kırıkkale Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Şubat 2022 sınıflandırma döneminde sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını e-devlet ve askerlik şubelerinden 28 Ocak 2022 tarihinden itibaren öğrenebilecekler. Şubat 2022 sınıflandırma dönemi birinci grupta sevk edilecek olan ve silah altına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er erbaş statüsündekiler 3 Şubat 2022 2´nci grupta sevk edilecek erbaş ve erler 3 Mart 2022, 3´üncü grupta sevk edilecek erbaş ve erler ise 31 Mart 2022 tarihinde sevk edilecekler”

 KOVİD-19 ANKETİNİ DOLDURACAKLAR

“Yükümlüler sevk belgesinin alınabileceği tarihlerde e-devletten Kovid-19 anketini dolduracaklar, anket sonrasında yönlendirildikleri ikametinde bulunduğu toplum sağlığı merkezi, sağlık kuruluşlarında Kovid-19 testlerini yaptıracaklardır. Testin sonucu negatif çıkanlar aynı gün içerisinde e-devlet üzerinden veya askerlik şubesi başkanlıklarından sevk belgelerini alabilecekler. Test sonucu pozitif çıkanların veya temaslı listesinde yer alanlar testin yapıldığı tarihi takip eden 3 günlük süre içerisinde sevk evrakını almayan, test sonucu negatif olsa dahi çıkmayan yükümlüler müteakip celp ve sevk döneminde sevke tabi tutulacaklardır.”

 ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞINCA SEVK EDİLECEK

Baro ile Hukuk Fakültesi arasında iş birliği Baro ile Hukuk Fakültesi arasında iş birliği

“Test sonucu kovid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar sevk belgelerini e- devlet´ ten alabilecekler, sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar kovid-19 kapsamında devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar, asker eğlencesi, uğurlaması vb. Faaliyetleri icra etmeyecekler. Sevk tarihleri içerisinde test yaptırmasına rağmen sevk tarihinden sonraki iki gün içerisinde test sonucunun negatif olduğu tespit edilen sadece er statüsündeki yükümlüler askerlik şubesi başkanlığınca sevk edileceklerdir.”

 ŞUBELERDEN İŞLEM YAPILMAYACAK

“E-devlet üzerinden sevk evrakını alan yükümlülere yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle p.t.t. şubelerinden veya PTT kartı ile PTT matiklerden alabileceklerdir. askerlik şubesine uğramadan birliklerine katılabileceklerdir. Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır. Yükümlüler sevk evrakını zamanında alarak yol süresi içerisinde birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır. Kovid-19 salgını nedeniyle bulaşma riskini ortadan kaldırmak ve teması en aza indirmek maksadıyla sevk sürecindeki tüm işlemler e-devlet´ ten yapılacak zorunlu durumlar dışında askerlik şubelerinde işlem yapılmayacaktır” denildi. Haber: Ersin Atasayar