Sığınmacı Sorununu Kılıçdaroğlu Çözer!

Öncelikle hepimizin günlük hayatta düştüğü bir hatayı düzeltmek istiyorum. Ülkemizde bulunan yabancılara “mülteci” ifadesini kullanmak onlara uluslararası hukukta inanılmaz haklar ve imtiyazlar tanıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak imzamız bulunan Cenevre Sözleşmesinde “vatandaşlık haklarına” kadar birçok kanuni ve yasal hakkın sahibi olabiliyorlar. Bu nedenlere ülkemizde bulunan yabancılara tıpkı Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ gibi; kaçak, göçmen, geçici-süreli sığınmacı ifadelerini kullanmalıyız. Zira ülkemizde ki statüleri de zaten mülteci değil…

Yazımızın başlığını görünce birçok kişi 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi nedeniyle, seçilmesi halinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun; kaçak, göçmen ve geçici süreli sığınmacı sorununu çözeceğini ifade ettiğimi düşünenler olabilir.

Hayır! Seçilmesi halinde değil bugün çözebilir…

  • 3.600 ek göstergeyi çözeceğim dedi, iktidar harekete geçti 3.600 ek göstergeyi verdi.
  • EYT’lilerin sorununu çözeceğim dedi, iktidar bizden başka kimse çözemez dedi EYT’lilerin sorunu çözüldü.
  • %25 Emekli ve Memur zammını eleştirdi, Sayın Cumhurbaşkanımız müjdesini büyüttü zam oranını %30’a çıkarttı.

Kısacası seçim yaklaştıkça, anket sonuçları açıklandıkça Bay Kemal söylüyor, Cumhurbaşkanımız yapıyor. EYT Müjdesinden sonra Kemal Bey’in sosyal medyadan yaptığı “loading halkım loading” video ve görseli de buna dayanmaktaydı. Gerek 3.600 ek gösterge ve gerekse EYT konusunda Kemal Bey’in hakkını Kemal Bey’e vermemiz için yeterli veri ve sebeplerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız birçok defa hem 3.600 ek göstergeyi hem de EYT konusunun çözülemeyeceğini ifade etmiş bunun yapılamayacağını söylemişti.

Kemal Bey “Loading halkım loading” başlığıyla çektiği videoda daha çok şey yaptıracağım diyerek yeni hedeflerini açıkladı. Otomobilde ÖTV’yi kaldıracağız, Ücretliler daha az vergi ödeyecek, fiyat artışları sonlanacak, kırsalda çalışan kadın ve çocukların sosyal güvenlik haklarını devlet ödeyecek, staj mağdurlarının mağduriyeti giderilecek, atama bekleyen öğretmenler atanacak, çiftçiler güvence altına alınacak, üniversiteler özgürleşecek gibi vaatlerde bulundu.

Bunların hepsi ve hatta daha fazlası, ülkemizin içerisinde bulundu zamanda temel sorunlarıdır. Tedaviyi yapmak için teşhisin doğru konulması gerekir ki Kemal Bey’i bu konuda tebrik etmek gerekir.

Ancak bana göre en büyük sorun gündeme getirilmemiş. Dilerim atlanılmış veya unutulmuştur. Bugün ülkemizin en büyük problemi kaçak, göçmen ve sığınmacı sorunudur. Zira bu sorun çözülmezse, zaten değişen demograf yapımız iyice bozulacak. Bu sorun çözülmezse, bugün misafir dediğimiz insanlar yarın burada doğmuş büyümüş, hak iddia eden insanlar haline gelecekler. Bugün bu sorunu çözmezsek yarın vatandaşlık vermek, siyaseten kabul etmek durumunda kalırız. Parti kurmalarını izler, etnik siyaset yapmaları karşısında çaresiz kalırız. Bölücüleri çıkar yeni etnik köken sorunlarıyla karşılaşabiliriz. Özellikle Suriye sınırında şehirlerde nüfus üstünlüğünü ele geçirirler, Hatay’ı Türkiye’ye bağlayan Uluslararası Hukuk Kurallarını kullanarak, ayrılıkçı girişimleri karşısında ne yapacağımızı şaşırırız.

Irkçı diyebilirsiniz,

Aşırı Milliyetçi diyebilirsiniz,

Suriyeli, Iraklı, Afgan düşmanı diyebilirsiniz…

Ne derseniz deyin!

Ben Türk’üm, Türk Irkına karşı oluşabilecek sorunlara başkaldırmam ırkçılıksa Irkçının dik alasıyım.

Ben Anadolu’yum, 1071’den bu yana aziz Şehitlerimizin kanıyla suladığımız, beslediğimiz bu aziz vatan üzerinde kim bölücülük yapar, bu topraklar üzerinde kim demografik yapı bozarsa çıkar karşısında dururum.

Ben Türk’üm, benim Suriyeli, Afgan veya Iraklı kardeşim yok. Benim kardeşlerim Uygur’da, benim Kardeşlerim Türkmen Dağında, benim Kardeşlerim Karabağ’da, benim kardeşlerim Güney Azerbaycan’da… Benim Çin Seddinden, Batı Roma kapılarına kadar çok kardeşim var ama bunların hepsi Türk. Çünkü tarih bize onlarca hatta yüzlerce kez gösterdi ki;

“Türk’ün Türk’ten başka bırak kardeşi, dostu bile yok!”

Bunun için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir şey istiyorum. Belki de son bir şey istiyorum. Kemal Bey lütfen, rica ediyorum hemen şu sığınmacı konusunu gündeme getirin. İktidarımızda Suriyeli Suriye’ye, Iraklı Irak’a, Afganlar Afganistan’a gidecek değil. İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız bu içten vaadinizi görmezden gelmeyecek bizden başka kimse onları gönderemez deyip hepsini memleketlerine gönderecektir…

Gelin şu sorunu seçimi beklemeden, tıpkı EYT gibi çözelim!