Gazetemiz Köşe Yazarı Çağlar Atmaca'nın 'Mehmetçik Erbil'e' adlı köşe yazısı.

22.12.2023
Millî Savunma Bakanlığı Irak’ın kuzeyinde altı askerimizin Şehit edildiğini açıkladı.

23.12.2023
Altı Şehidimizi henüz yeni defnetmiştik ki, Millî Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde altı askerimizin Şehit edildiğini duyurdu.

24 saat, 12 Şehit…

Rakamlarla ifade etmek dile kolay geliyor, 12 ananın ciğerine kor düştü 24 saatte. 12 babanın yüreği yandı. Kardeşi olanlar, nişanlısı olanlar, sevgilisi – karısı olanlar, çoluğu çocuğu olanlar. Kahraman oğlu Kahramanların geride bıraktıkları var. O acıyı her daim yüreğinde yaşayacak olanlar var. Onların hayatı bir daha hiçbir zaman eskisi gibi olmayacak. Düğünlerde, bayramlarda eskisi gibi eğlenemeyecekler. Her anlarında, her dakikalarında akılları hep toprağa Şehit verdikleri kahramanlarında olacak. Her birine maalesef sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden…
Türkiye iyice çirkinleşiyor, siyaset denilen müessese Türkiye’nin manevi duygularını nasırlaştırıyor. Tepkilerimizi dahi ortak veremez hale geldik. Aynı acıyı yaşarken dahi saflarımızı ayrı tutmaya başladık. Teröre laneti dahi aynı dille veremez olduk, aynı tabutun içinde yatana aynı acıyı hissederken, aynı anda tabuta omuz veremez olduk.
Yüreğimiz Yandı, Şehit Ateşi Düştü söylemleri, siyasi partilerin birbiri ardına paylaşım yapmaları ve daha acının şoku geçmeden acının siyasallaşması. Meclisin ortak bildiri yayınlaması, ana muhalefetin ayrı bir bildiri yayınlaması. Ne oluyoruz ya?

Hamas terör örgütüdür veya değildir, İsrail topraklarına saldırdı. Sivil asker fark etmeksizin İsrail’in canını yaktı. Bizim canımız İsrail’inkinden daha mı değersiz de İsrail’in verdiği tepkiyi veremiyoruz. Yanlış anlaşılmasın sivil katledelim, terör devleti olalım demiyorum. Ancak Kerkük, Musul, Erbil’de bu teröristlerin ağababaları yaşamıyor mu? Sözde Kürdistan diye bir devlet olduklarını, bunun başkentinin Erbil olduğu ifade etmiyorlar mı? E ne duruyoruz o zaman, Mehmetçik Gazze’ye diye bağıran muhafazakâr örgütlerimiz neden sessiz kalıyor. Çıkın meydanlara “Mehmetçik Erbil’e” diye slogan atsanıza. Benim Mehmetçiğimin kanı Hamas üyelerinden daha mı değersiz sizin için?
Türk Silahlı Kuvvetlerinin yetiştirdiği en elit subaylardan olan Emk. Tüm General, Efsane Komutan Osman Pamukoğlu daha birkaç gün önce terörü değerlendirdi. Terör bitmedi dedi. Aksine ordu haline dönüştüler dedi. Tank eğitimi aldılar, uçak eğitimi aldılar YPG-PKK hepsi aynı, terör örgütü Suriye’de düzenli ordu haline evriliyor dedi. Devletleşiyorlar kardeşim devletleşiyorlar, önlem almazsak devletleşecekler. Savaşacak birliklerini kurmuşlar, askeri teçhizatlara sahipler, başkentlerini belirlemişler. PKK’nın sabıkasından dolayı başlarına iş gelmemesi için isim değişikliği bile yaptılar. Batı yeni ismi terör örgütü görmüyor, ilerleyen zamanda bu ismi devlet olarak dahi kabul edecek.
Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmana rağmen, Muhammediye Ordusuna sahip olmana rağmen, beş bin yıllık devlet geleneğin, bin yıllık Anadolu tecrübene rağmen, İHA – SİHA gibi dünya standartlarının üzerinde askeri teçhizata sahip olmana rağmen 24 saatte 12 Şehit verdikten sonra tek yürek olamazsan, devletleşmelerini sadece izlersin.
TBMM’de 4 parti gurubu ortak bildiri yayınlamış bir diğeri ortak bildiriye imza atmamış. Ne bildirisi yahu! TBMM teröre lanet bildirisi yayınlar mı? Türkiye’yi TBMM yönetmiyor mu? Teröre karşı olağan üstü kararlar alması gereken yapı, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde terör yapılanmalarının olduğu bölgelerde ne kadar sivil varsa bölgeyi terk etsin, bugün itibarıyla bu bölgede kıpırdayan fare olsun üzerine bomba yağacak diye karar alması gereken Gazi Meclis, terörü lanetlemekle yetinir mi? Üstelik bildiride dahi birliği sağlayamayıp, Türkiye’de ki yas ortamını daha çatışmalar sona ermeden siyasal ortama sokmak Meclis’in görevi mi?

Yazıklar olsun, Türkiye’de ki siyasal yapıya.
Yazıklar olsun, Mehmetçiğin cenazesini almadan ülkeyi siyasal çatışma ortamına sokan yapılara.
Yazıklar olsun, Mehmetçik Gazze’ye diye meydanları inletip, Mehmetçik Erbil’e, Mehmetçik Musul’a, Mehmetçik Kerkük’e diyemeyenlere…