Gazetemiz köşe yazarlarından Çağlar Atmaca'nın "Nefesin Değeri ve Nefes Kadar Değerli Olan…" adlı köşe yazısı.

Teşekkürler Dostlarım

Bir süredir devam eden göğüs ağrısı ve halsizlik şikayetlerim nedeniyle 1 Kasım’da hastaneye müracaat ettim. Şükür ki kalple ilgili bir sorun görülmemiş ve enfeksiyon nedeniyle ilaç yazılarak acilden taburcu edilmiştim. 7 Kasım’a kadar ilaçlarımı düzenli kullanmama karşın 7 Kasım sabahı saat 5 sularında sırtımın sol kısmına giren kramp ve batma şeklinde ki ağrı sol göğsümü tamamen etkisi altına aldı ve nefes almada çektiğim güçlük hatta nefes alamama şikâyeti ile hastaneye kaldırıldım.

Hayatımda birçok acı, sızı, ağrı çekmeme rağmen hepsinin boş, geçici, hafif olduğunu hissettim. Gördüğüm en büyük şey ise nefes alabilmenin değeriydi. Yakarışlarımı hatırlıyorum “Ya nefesim tüm kesilsin ya da normal nefes alabileyim” diye. Birde çektiğim tarifsiz ızdırabı. İnsanın acısı nereyse canı orası derler, muhakkak daha büyük acılar, ızdıraplar vardır, yaşanmıştır ancak bu benim yaşadıklarımın en büyüğü idi ve canım o an sadece orasıydı. Acil Servis önünde dizlerimin üzerinde duramadığım an ise ölüme kendimi en yakın hissettiğim andı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Acil Servisinde o gün görevli olan doktoru, hemşiresi, hasta bakıcısı bütün sağlık görevlilerinin birinci derece yakını gibi beni sahiplendiği aklımdan çıkmıyor. İnsanların babasının çorabına dokunamadığı şu zamanda birinin çorabımı çıkartmaya çalıştığı başkasının, EKG için göğsümü açtığı, başka birisinin tansiyon, kalp nabız gibi şeyleri ölçmeye çalıştığı, bir başkasının aynı anda damar yolu açmaya çalışıp kan aldığı aklıma geldikçe sağlık çalışanlarına duyduğum saygı kat be kat artıyor, onların kıymetini daha çok anlıyorum. İyi ki varlar…

Acil Serviste ilk müdahalenin ardından, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Kıymetli Doktorlarımız Selma Demir ve Erol Şentürk’ün muayenesi sonrasında tedavimin hastanede yatılı olarak yapılmasına karar verildi. Bir hafta süren hastanede tedavi sürecim pazartesi günü itibariyle ayakta ve evde olarak devam edecek. Büyük bir kriz sonrası hastanede yattığım süreç içerisinde dostluğun, arkadaşlığın, değerin ne olduğunu ne anlama geldiğini, en zor anında insana ne kadar güç verdiğini görme fırsatı buldum. Başta Ailem ve Manşet Gazetesi Ailemiz olmak üzere bu süreçte benimle ilgilenen, ziyaretime gelen, arayan, soran, sosyal medyadan şifa dileyen herkese ne kadar teşekkür etsem azdır. Herhangi bir ortamda yan yana gelsek toka yapmaktan sakındığımız insanların dahi sağlığın siyasetten, dünyevi şeylerden önemli olduğunu vurgularcasına; araması ve samimi bir şekilde hislerini dile getirmesi karşısında yaşadığım şaşkınlığın yanı sıra hayatın sandığımız kadar kötü, dünyevi şeylerin sandığımız kadar önemli olmadığını göstermesi benim için çok değerliydi. Üstelik yıllarımı, günlerimi, gecelerimi uğruna sebepsiz ve karşılıksız verdiğim insanların sağır ve dilsiz kaldığı dönemde bunu hissetmek, görmek gerçekten çok önemliydi.Çektiğim tüm acı, ağrı ve ızdırap nefes alabilmenin ne kadar değerli olduğunu gösterirken; aynı anda değer görmek, sevgi hissetmek, samimi duyguları yaşamak da en az nefes kadar değerli oldu. Bu süreçte bana güç veren herkese ama herkese binlerce kez teşekkür ederim.

Yüksek İhtisas Hastanesi Göğüs hastalıkları servisinde görevli hemşirelerimiz, yemek görevlilerimiz ve temizlik görevlilerimizi burada anmazsam büyük saygısızlık yaparım. Damar yollarımda yaşanan sorunlar nedeniyle büyük bir sabır ve tahammül ile her serum aldığımda benimle uğraşan hemşirelerimize, sabah erken gelen kahvaltıya uyanamamam sebebi ile kahvaltımı sessiz bir şekilde odaya bırakan yemek görevlilerine, uyuduğum anlarda odaya temizlik yapmak üzere girip rahatsız etmemek adına adeta parmakları üzerinde yürüyerek işlerini yapan temizlik görevlilerine, yüzlerinden gülümsemeyi hiç eksik etmeyen tüm servis çalışanlarına ne kadar teşekkür etsem azdır. Acil Servise girdiğim ilk andan, hastaneden taburcu edildiğim ana kadar ilgi ve alakalarını hiç esiremeyen sağlık çalışanlarımız bir kez daha “Allah devletimize zeval vermesin” dedirtti. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Hastaneye girdiğim ilk andan itibaren ve halen sağlığım ile ilgilenen durumumu sürekli takip eden İl Sağlık Müdürümüze ve Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimimize de ayrıca teşekkür ediyorum.
Sonuç olarak sağlık durumum çok şükür iyi. Daha da iyi olacağını her bir zerremde hissediyorum. Bunu bedenen sağlayan sağlık çalışanlarına, ruhen hissettiren tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki bir nefes kadar olan dünyada sizleri tanıma fırsatı bulmuşum. Var olun, sağ olun, sağlıcakla kalın…