DAĞITIMLAR BAŞLADI

Kırıkkale´de ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtımı başladı. Eğitim-öğretimin ikinci yarıyılı boyunca il genelinde yaklaşık 20 bin öğrenciye süt dağıtılacağı bildirildi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul sütü dağıtımının başlaması dolayısıyla Yavuz Selim İlköğretim Okulunda bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Kırıkkale Valisi Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Sağlık Müdürü Dr Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş katıldı.

HAFTADA 3 GÜN SÜT DAĞITILACAK
Okul sütü dağıtımını gerçekleştiren Vali Kolat kendisinin her gün mutlaka bir bardak süt içtiğini belirterek öğrencilere düzenli süt içmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Okul sütü projesi hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Kolat, “Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının müşterek yürüttüğü okul sütü projesi çerçevesinde ilköğretim okullarında ve ana sınıflarında haftada 3 gün dağıtılmakta”

 

İKİNCİ YARIYILDA DA BAŞLATILDI

Kırıkkale’de yılın ilk 3 ayında 895 kişi işe yerleştirildi Kırıkkale’de yılın ilk 3 ayında 895 kişi işe yerleştirildi

“Bizde de yaklaşık 20 bine yakın öğrencimiz okul sütünden faydalanmaktadır. Bu, güzel bir uygulama. Gerçektende çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi açısında süt uygulaması oldukça yerinde, çokta kabul gördü. Devam eden bu uygulama tekrar ikinci yarıyılda da başlatmış oluyoruz. Bundan sonra öğrencilerimize haftada 3 gün süt vereceğiz” dedi. Konuşmanın ardından Vali Kolat ve beraberindeki İl Okul Sütü Komisyonu temsilcileri, minik öğrencilere süt dağıtarak onlarla beraber süt içtiler.