Şehit Ramazan Bekar İlkokulu Spor kulübü izcileri ve Diyanet Vakfı Spor Kulübü izcileri, Irmak kasabasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla izci kampı kurdu. Yaz kampı etkinlikleri çerçevesinde kurulan izci kampında öğrenciler çeşitli etkinlikler yaparak, izcilik hakkında uygulamalı eğitim aldı. Ayrıca, öğrenciler akşam izci ateşi yakarak eğlenceli anlar yaşadı.

İZCİ VE İZCİLİK NEDİR?

Kırıkkale’ye göç edenlerin okuryazarlık durumu Kırıkkale’ye göç edenlerin okuryazarlık durumu

İzci ve izcilik, genellikle gençlerin doğa ve topluma hizmet etmeyi öğrendikleri, karakter gelişimine odaklanan bir gençlik hareketidir. İzcilik, doğayla uyum içinde yaşama becerilerini geliştirmeyi, liderlik yeteneklerini artırmayı, takım çalışmasını öğrenmeyi ve yardımlaşmayı teşvik eder. İzci olmak, genellikle doğa etkinlikleri, kampçılık, oryantiring, hayatta kalma becerileri gibi pratik aktivitelerle birlikte liderlik eğitimi ve sosyal sorumluluk projelerini içerir.

Temel değerler arasında dürüstlük, yardımlaşma, sadakat, saygı ve sorumluluk gibi kavramlar bulunur. İzcilik, genellikle birlikte çalışma, liderlik ve doğa sevgisi gibi değerleri teşvik ederken, aynı zamanda çocukların ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunur. Bu, gençlerin özgüvenlerini artırırken, topluma hizmet etme ve sorunlara çözüm bulma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Haber: Burak Can