8 yaşından 17 yaşına kadar babasının cinsel istismarına maruz kalan bir genç kız! Geçen hafta sizlerle taciz yazımı paylaşmıştım hatırlıyor musunuz? Bu haftada benim içimi kahreden bir olayı anlatıcam.

1990 yaşında Uşak ‘ta doğdu A.A. tam 9 sene babasının cinsel istismarına maruz kaldı. Kimlerden yardım istemedi ki… annesi, babaannesi, öğretmenleri…okul müdürü ona isterse babasını dövdürtmek için adam bulabileceğini ama babasıyla aynı evde yaşamak zorunda kalmaya devam edeceğini söyledi ve eklemeden duramadı senden bunun acısını çıkarır. Babaannesi ben babanı uyardım demekle yetinmeyip amcasına anlatmış, halalar, teyzeler duymuş fakat kimse elini uzatmamıştı. Babası  sokak köpeklerini tüfekle vurmuş, bir kediyi kapıya sıkıştırıp öldürmüş,  annesini 9 aylık hamile iken darp etmişti. Beni en çok şoka sokan ise annesinin ‘´ gebe mi kaldın sanki, ne var bu kadar büyütecek ‘´ demesi oldu. Hatta yetinmemiş polise giderse babasına iftira ediyor derim diye kızını tehdit bile etmiş. Kaldı ki öğretmenleri dava açılırsa yetimhaneye gideceğini oradan çıkınca da evsiz barksız kalacağını söylemişler.

Gel zaman git zaman göz boyamak isteyen … baba herkesi pişman olduğuna inandırmış ama üç ay geçmeden kaldığı yerden taciz ve şiddete devam etmişti. Okuyup kendini kurtaran kız evlenip iki çocuk sahibi oldu ama geçen hafta yazdığım konuda da belirttiğim gibi psikolojisi bozulan A.A. artık eşini çocuklarına yaklaştırmıyor ona sapık gözüyle bakıyordu. Artık terapi alma zamanı gelmiş ama babasına dava açmadığı için terapiye devam edemeyeceği söylendi. Herşey tamam iddianame hazırlanamadı, 2 savcı değişti, vahşi baba cezaevine girdi çıktı. Daha ağır dosyalar daha önde dendi, o dendi bu dendi ama bir sonuca hala varılamadı.

Şimdi soruyorum size; bu baba hasta mı? İnsanın öz evladına bunları yaparken midesi bulanmaz mı? Peki akrabalar hele anne nasıl göz yumar böyle birşeye? Tamam erkek egemen toplum diyoruz ama bi erkek egemen diye kendi kızına nasıl dokunabilir? Hukuk sisteminin sokakta dolaşmasına izin verdiği istismarcı bireyler aramızda hiçbirşey yapmamış gibi serbestçe dolaşıyorken hala nasıl sessiz kalınabiliyor merak ediyorum…