Fiyat listesi çıktı

Kırıkkale’de otoparkta otomobil yandı Kırıkkale’de otoparkta otomobil yandı

Konuyla ilgili olarak Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası başkanı Yurdalan Eroğlu esnafları uyararak listeleri odadan temin edebileceklerini söyledi. Eroğlu açıklamasında, fiyat listesinin yönetmeliğin 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun 62' inci maddesi ile 75 inci maddesinin (f) bendi hükümlerine dayanılarak hazırlandığını bildirdi.

Encümen onayladı

Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu düzenlenen genel fiyat tarifesinin (lokanta, pastane, tatlıcı, içkili lokanta ve pide fiyatları) Kırıkkale Belediyesi encümen kararı ile onaylanıp yürürlüğe girdiğini kaydetti.

Asma zorunluluğu var

Esnafların fiyat listesini asma zorunluluğunun olduğunu hatırlatan Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu Eroğlu, 'Kanunun 11'inci maddesinin birinci fıkrasının (l) bendi gereğince tarifelerin bulundurulup, bulundurulmadığı ve tarifelere uyulup uyulmadığı, İl Gıda Tarım ve Zabıta Müdürlüğü tarafından da denetlenecek ve kontrol edilecektir. Yönetmelikte düzenlenen hususlara uymayanlar hakkında Kanunun 24'üncü maddesi hükümleri gereğince işlem yapılır. İlgililerin genel hükümler çerçevesinde sorumlulukları saklıdır' dedi.