İsmail güldü!..

Murat´da…

Ümit abi “yok olmaz öyle şey” dedi,

Şenol olur olur!..

Şapkacı her zaman ki tavrı ile  bıyık burkarken,

Kara Bilal dayım,

“Gafa gırık mı ne bunların” diye sorabildi sadece etrafından “evet” cevabı bekleyen boş gözlerle.

“La hayırdır,

Kimin kafa “gırık” kim kime ne dedi, kim sustu-kim konuştu da siz yok o öyle dedi-yok bu böyle dedi deyip üstüne birde hangır hangır gülüşüyorsunuz” diye sordum konuya vakıf olup muhabbete ortaklık için.

Murat,

“Abi Allah aşkına AKP´nin aday adaylarının basın açıklamalarını bir okurmusun” dedi, ve internet üzerinde paylaşılan basın açıklamalarını okumam için telefonunu uzattı.

Tane  tane,

Yüksek sesle okumaya başladım.

Aday adaylardan biri,

“büyük davanın KAHRINI çekmeye talibim” demiş!..

(demek ki 20 miyar maaşı, ömür boyu sağlık sigortasını, iki yılda emekliliği, kırmızı pasaportu, vizesiz dünya turunu kahır için alıyormuş vekiller! Öp ki, ölem!)

Diğeri,

“Kırıkkale koskoca bir köy, tıpkı tüm yurtta olduğu gibi hatta daha çok, daha fazla işsiz Kırıkkale´de mevcut” demiş.

(halbuki, aday olmak istediği parti ise köyleri kaldırıp şehirleştirdiği, ve işsizliği cumhuriyet dönemlerinin en alt sınırına indirdiği ile övünüyor!)

Kırıkkale’de Çocuk Oyunları şenliği düzenlendi Kırıkkale’de Çocuk Oyunları şenliği düzenlendi

Bir başkası,

“sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın tek başına çıktığı  kutlu yürüşüyün yolunda ki pürüzleri temizlemeye, onu, bu yolda tek ve muktedir kılmaya ve ona hizmet etmeye adayım” demiş!..

(en son basın açıklamasında sayın cumhurbaşkanı, muktedir olmadığını, demokrasiyi kurum ve kuralları ile çalıştırmaya devam edeceğini, adaletin herkese ve en kısa sürede ulaşmasını sağlanacağını söyledi. Aday yalakalığın dibine vuruyor!)

Dışarıdan geleni,

“memleket sevdası ile yanıp tutuştuğundan dem vurup, gurbetten Kırıkkale görünümünü iki cümle ile özetleyivermiş: siz nasıl ve nerde yaşadığınızın farkında değilsiniz. Yetki verirseniz,  bilgi ve birikimimi sizlere aktarmaktan ve ticareten en yoksul iller arasında olan Kırıkkale´mizi yatırıma boğup uçurmaktan onur duyarım” demiş! ( en azından kurduğu cümlelerden ben böyle anladım!)

(bu adam haklı! 17 senedir Kırıkkale´nin tek milletvekili benim ve partim de !7 senedir tek başına iktidar!.. gerçekten biz nerde yaşadığımızı bilip kendimizi tanısak, isminin önünde ki sıfat ne olursa olsun, onca insanın üstüne basa basa siz kendinizi tanımıyorsunuz, ben tanıtırım ve ben aday olurum diyemez, dedirtmezdik en azından bu adama!..)

Okuma ve araya sıkıştırılan ufak-tefek yorumlar bittikten sonra,

Raconu kesti Haşim baba en son!..

Bunda gülünecek, şaka diye dalga geçilecek, mesimeyip bıyık burkulacak ne var Allah aşkına gardaşım!..

Gafa gırık mı bunların,

Gırık!..

Ne dediklerini biliyorlar mı?

Yok!..

Nerden ve ne için aday olduklarının farkındalar mi?

Olsalar, avır-zavır etmezler!..

Allah canımı alsın,

Ak parti İl başkanı bunların böyle dediğinde yanların da olsaydı, bir dakika tereddüt etmez,,

“Küraanen ağızlarının ortasına vururdu!..”