Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ilçelerdeki seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Önceki gün Delice ve Balışeyh ilçelerine gezen burada vatandaşlarla bir araya geldi. Delice ve Balışeyh Belediyelerini de ziyaret eden Atalay partilerine yeni katılan delice Belediye Başkanı Turgut Özdem'e de hayırlı olsun dileklerini iletti. Atalay gezi öncesi katıldığı bir tv proğramında gündeme dari soruları yanıtladı. Atalay görev süresi dolan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tekrar AK Partiye katılması yönündeki bir soruya 'Abdullah Bey bu partinin kurucularından, ilk başbakanı, büyük emeği geçti. Genç bir insan. Tekrar partide olması bu partiyi güçlendirir. Benim yine kanaatim odur' şeklinde cevapladı. Atalay erken seçim konusundaki soruya ise ' Biz erken seçime iyi bakmıyoruz. Zaten süre kısa dört yıl, onu üç yıla indirmenin anlamı yok. Genel olarak şu andaki tavrımız o. Ama partide de değişimler olacak. Yeni hükümet kurulacak, genel başkan değişecek. Bütün bu ihtimalleri de göz önünde bulundurmak lazım.

Biz milletle siyaset yapıyoruz

Gezide programında gazetecilerinde sorularını cevaplayan Atalay Başbakanın milletin adamı olduğunu herkesin bildiğini söyledi.Başbakanın milletin sevgisine sahip olduğunu ifade eden Atalay, 'Allah ona fazlasıyla vermiş. Dolayısıyla kıskanmasına gerek yok. Keşke siyaset yapan herkes başbakanımız kadar milletin adamı olsa. Biz milletle siyaset yapıyoruz. Bir Allah`ın yardımı… Sonra milletin desteği… Bu bizim sloganımızdır. Esas olarak `İnsanı yücelt ki devlet yücelsin` ilkemizdir. Dolayısıyla insan, millet odaklı bir siyaset yapıyoruz. İlk kurulduğumuz günden beri böyle. ve bizim liderimiz, genel başkanımız da bunların sembolüdür. Doğrusu her vesileyle bunları söyler. O billboardlardaki ifade de çok yerinde olmuş. Çok beğendim' ifadesini kullandı.

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!

Devam etmeli

Başbakan Yardımcısı Atalay, CHP lideri Kılıçdaroğlu`nun emniyetteki 'paralel yapı' operasyonu ile ilgili kullandığı 'Paralel devlet varsa bir numaralı sorumlusu ülkeyi yöneten kişidir' ifadelerine ilişkin, 'Genel Başkanın söylediği ne manada bilmiyorum ama paralel yapının nasıl geliştiğini falan herkes biliyor' dedi.Paralel yapıyla ilgili bugün yine bir operasyonun olduğunu hatırlatan Atalay, bunun birinci operasyonun devamı gibi olduğunu vurguladı.Atalay, yine paralel yapının gündeme geldiğini belirterek, bu operasyonların devam ettiğini ve edeceğini dile getirerek, 'Devam etmesi de lazım. Hükümet olarak da bizim o konuda karalılığımız var. Onu da ifade etmiş olayım' diye konuştu.