Ankara’ya alternatif yol Osman Türkyılmaz’ın başına yıkıldı Ankara’ya alternatif yol Osman Türkyılmaz’ın başına yıkıldı

İYi Parti'nin 5. olağan kurultayı Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da yapıydı. Yapılan oylama sonucunda Koray Aydın birinci oldu. Koray Aydın oylamada 472 oy alırken Müsavat Dervişoğlu 378 ve Mehmet Tolga Akalın 319 oy aldı. İYİ Parti tüzüğüne göre konrenin ikinci tura kalan seçimin ikinci turunda Mehmet Tolga Akalın adaylıktan çekildiğini duyurdu. İkinci turda Müsavat Dervişoğlu 570 oy alırken Koray Aydın ise 565 oy aldı. Adaylıktan çekilen Tolga Akalın'a ise 15 oy çıktı. Üçüncü tura kalan seçimin son turunda Müsavat Dervişoğlu 611 oy alırken Koray Aydın 548 oy aldı. Dervişoğlu bu turun ardından Genel Başkanlığına seçilirken İYİ Partinin ikinci Genel Başkanı oldu. 

Yerel Seçimlerden sonra istifa eden Meral Akşener sosyal medya hesabından Dervşoğşu'nu kutlayan ilk isim olurken "5. Olağanüstü Kurultayımızda İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Sayın Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ediyor, başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. Müsavat Dervşoğlu kpngre sonrası yaptığı konuşmada delegelere teşekkür ederken, İYİ Partinin iktidarı için mücadele edeceklerini söyledi. Dervişoğlu'nun teşekkür konuşmasında Genel Başkan Adayı Tolga Akın, kürsüye gelerek Dervişoğlu'nu tebrik etti.

Dervişoğlu artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak şeklinde konuşma yaparken İYİ Partinin yeni yol haritası da merak edilen konuların başında geliyor. İYİ Parti mevcut durumda olduğu gibi hiçbir ittifaka katılmadan yoluna devam mı edecek? Yoksa Cumhur veya Millet İttifakından biriyle mi hareket edecek önümüzdeki günlerde belli olacak.