GÜNCEL HABERLER

Karakeçili'de 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği başlıyor

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği hafta sonu başlıyor.

Abone Ol

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi, 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tarihî ve kültürel değerleri yaşatmayı hedefleyen bu şenlik, sanat dolu etkinliklerle dolu bir gün sunacak. Özellikle Karakeçili Yörüklerinin zengin kültür mirası, bu etkinlikle katılımcılara aktarılacak.

Gün boyunca düzenlenecek çeşitli etkinlikler, gösteriler ile renklenecek ve akşam saatlerinde düzenlenecek sıra gecesiyle devam edecek. Şenliğin ilk gününde Saat 19:30'da sahne alacak olan sanatçılar Gözde Ayaz ve Şevki Okyay, katılımcılara müzik dolu anlar yaşatacak. Saat 21:30’da ise Ezgi Azizoğlu ve Barış Akpınar'ın performansları, müzikseverlere coşkulu dakikalar sunacak.

Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, şenliğin kültürel devamlılık açısından önemine dikkat çekerek, "Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinin geçmişten geleceğe uzanan bir gönül köprüsü olduğuna inanıyorum. Amacımız, bu şenlik sayesinde kuşaklar arası kültür aktarımını sağlamak ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmaktır. Tüm Kırıkkalelileri bu anlamlı etkinliğe davet ediyorum" dedi. Şenlik, Karakeçili halkının ve tüm Kırıkkalelilerin buluşma noktası olacak, hem kültürel değerlerin yaşatılmasına hem de unutulmaz bir müzik şölenine ev sahipliği yapacak.

Haber: Tuğçe Savaş