GÜNCEL HABERLER

Hafızlık Yarışması Türkiye Finali, Kırıkkale’de yapıldı

Diyanet işleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 20’incisi düzenlenen  “Kur'an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali” Kırıkkale’de düzenlendi.

Abone Ol

Diyanet işleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 20’incisi düzenlenen  “Kur'an Kursları Arası Hafızlık Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali” Kırıkkale’de gerçekleştirildi. Yarışmaya Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut da katıldı. Türkiye Final programında konuşan Akbulut, "Kur'an-ı Kerim'in Kıraat, Tilavet ve Tertil olarak 3 şekilde okunduğunu belirtti. Akbulut, "Kıraat, Kur'an'ın akılla okunmasıdır ve her mümin için icabet gerektirir. Tilavet, Kur'an'ın dille okunmasıdır ve her mümin için ibadettir. Tertil ise Kur'an'ın ruhla okunmasıdır ve her mümin için istikamettir" diyerek yarışmaya birincilikle gelen tüm hafızları tebrik etti.

Elazığ Çatalçeşme Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi Betül Azra Bulak birinci, Konya Karatay Türk Anadolu Vakfı Kur'an Kursu öğrencisi Sümeyye Doğru ikinci, Kocaeli Darıca Harun Kasap Kız Kur'an Kursu öğrencisi Esmanur Tanrıverdi ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan öğrenci ve öğreticilere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kırıkkale müftülüğü tarafından hediyeleri verildi.

Haber: Burak Can