BAĞLAMALARINI SATTILAR

Bir yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını çoğu sektörü olduğu gibi müzik sektörünü de olumsuz etkiledi. Etkinlik ve eğlence sektöründeki kısıtlamalar nedeniyle kafe ve barlar kapandı, konserler iptal edildi, pek çok müzisyen işini yapamaz duruma geldi. Kısıtlamalar nedeniyle işsiz kalan bazı müzisyenler geçinebilmek için enstrümanlarını satmak zorunda kaldı. Süreç içerisinde memleketine geri dönen de dedesinin hediye ettiği bağlamasını satmak zorunda kalan da oldu.

 

KIRIKKALE ESKİDEN BOZLAKLARLA COŞARDI

Kırıkkale´nin eskiden bozlaklarla coştuğunu dile getiren Kırıkkale Sanatçılar Müzisyenler Derneği Başkanı Erol Tombak,  “Pandemi döneminde sazlar sustu, müzisyenler öksüz kaldı. Kırıkkale´nin o bozlarla coştuğu günleri özler olduk. Özlemle birlikte ekmeğini bu işten kazanan arkadaşlarımızda işsiz kaldı. 1 yıldır evlerine para götüremeyen müzisyen kardeşlerimiz enstrümanlarını satmak zorunda kalıyorlar”

Fi Yapı’da neler oluyor! Müteahhit yıkım kararı alınan sitede para topluyor Fi Yapı’da neler oluyor! Müteahhit yıkım kararı alınan sitede para topluyor

 

BİN 500 KİŞİ İŞSİZ

Kırıkkale´de bin 500 kişinin ekmeğini bu işten kazandığını söyleyen Başkan Tombak, “Bir kara bulut üzerimizde ve buna dair çözüm yöntemlerimiz çok kısıtlı. Biz müzisyenlerin müziğimizi icra edeceği yerler kısıtlı, sesimizi duyuramıyorum ve evlerimize kapanmış durumdayım. Elimizden de başka iş gelmiyor, dolayısıyla bir alternatifimiz yok. Bu bizi giderek mutsuz bir yere çekiyor” diye konuştu.

 

SESİMİZİ DUYUN

Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile görüştüğünü söyleyen Başkan Tombak, “Bakan Yardımcımız Sayın Nadir bey bizim için elinden geleni yapacağını söyledi. Fakat aradan 2 hafta geçmesine rağmen bize bir yardımda bulunan olmadı. Ben yetkililerden sesimizi duymalarını istiyorum” dedi. Haber: Kenan Kuzucu