O ilçede vatandaşlar belediyeye gitmeden işlemlerini yapıyor O ilçede vatandaşlar belediyeye gitmeden işlemlerini yapıyor

YIKIM KARARI ALINDI

Yıllar önce yapımına başlanan ve yaşanan sorunlar nedeniyle bir türlü bitirilemeyen Fi Şehir Sitesi’nde (Fi Yaka) sular durulmuyor. Geçtiğimiz dönemlerde yapımı bitirilmeyen site hakkında Kırıkkale Valiliği İl özel İdaresi tarafından yıkım kararı alınmıştı. Alınan karara itiraz edilmesi üzerine, yıkım kararı yeni deprem yönetmeliğine göre tekrar düzenlenmesi için yakım kararını durdurmuş ama site ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Yaşanan olayların ardından 28 Nisan tarihinde yönetim kurulu toplantısı yapılmış fakat yeterli çoğunluk sağlanamadığı için toplantı 5 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

YÖNETİM OLUŞTURULAMAZ

Toplantı öncesi ev sahipleri ile görüşen müteahhit evlerin yapılması için daire başı 300’er bin lira talep etmiş fakat ev sahipleri istenilen parayı ödeyemeyeceklerini belirtti. Olayı adli mercilere taşımak isteyen ev sahipleri yakın zamanda mahkemeye taşıyacağı öğrenildi. İddiaya göre istenilen parayı veremeyeceklerini söyleyen ev sahiplerine ikinci toplantıda alınacak kara ile icra ile 300 bin lirayı alacağını söyleyen müteahhite ev sahipleri tepki gösterdi. Ev sahipleri, yıkım kararı alınan siteler için ve mahkeme süreci devam etmesine rağmen para istenmesinin kendilerini mağdur etiğini söylediler. Ayrıca edinilen bilgilere göre, sitede oturan olmadığı için yönetim kurulu oluşturamayacağı öğrenildi.

Haber: Burak Can