TUTANAK TUTULDU

Belediye Zabıta ekipleri ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri dün olduğu gibi bugünde market denetimine devam ettiler. Fahiş fiyat ve yanlış bilgilendirmeye karşı da denetimlerde bulunan ekipler, ürün gramajı, fiyat ve tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da inceleme yaptı. Ekipler, eksik gramaj ve denetimde karşılaştıkları hijyen ve diğer olumsuzluklar konusunda tutanak tuttular. Denetimler sırasında bir market görevlisi görüntü almaya çalışan basın mensuplarına engel olmaya çalıştı.

Kırıkkale ve 51 ilde Narkoçelik-15 operasyonu! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi Kırıkkale ve 51 ilde Narkoçelik-15 operasyonu! Milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirildi

 FİYAT KONTROLÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Koray Arslan, “Tüm zincir marketlere ve esnaflarımıza yönelik tüketicimizi korumamız yönünde bir denetim gerçekleştirdik. Denetimlerde etiketlerin kontrolü yapılarak kasa fiyatları ile ürünlerin raflardaki fiyatları kontrolünü gerçekleştirdik. Ayrıca marketler içerisinde bulunan hijyen koşulları, ekmeklerin gramajları, bunların tespitlerini gerçekleştiriyoruz”

 GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAKTIR

Zabıta Müdürü Arslan, her gün bu denetimlerin aralıksız devam edeceğini söyleyerek, “Bugün de bir mağazamız içerisinde bulunan ürünlerle alakalı olarak ekmek fırınlarıyla ilgili gramajlarında bir eksik tespit ettik. Bu tespitimizle beraber tutanağımızı, işlemimizi gerçekleştirdik. Gerekli yasal cezalar yapılacaktır. Ayrıca bağlantılı bulunduğu ekmek fırını ile ilgili de gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.

 18 LİRAYA ALDIĞIMIZ UN 40 LİRA OLUR MU?

Emekli bir vatandaş ise; “Ortalığın durumu böyle siz de görüyorsunuz. Denetimler olmalı. Geç bile kalındı. Fiyatlar çok uçuk. Bir 5 kiloluk un 40 lira olur mu? En son 18 liraya aldığımız un 40 lira. Hep diyorduk neden denetleme olmuyor diye? Devlet bunu görmüyor mu diye? Niye bir dur diyen yok diye sürekli konuşuyoruz” diye konuştu. Haber: Ersin Atasayar