TIP FAKÜLTELERİNİN SAYISI 91 OLDU

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar´ın başkanlığında düzenlenen çalıştaya, YÖK Üyeleri, bünyesinde tıp fakültesi bulunan devlet üniversitelerinin rektörleri, dekanlar ve ilgili akademisyenler katıldı. Çalıştayda açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, bugün itibariyle yükseköğretim kurumlarında aktif olarak tıp eğitim ve öğretiminin sürdürüldüğü devlet üniversitesi tıp fakültelerinin sayısının 91 olduğunu belirtti. Devlete ait tıp fakültelerinde 92 bin 159 öğrencinin, vakıf üniversitelerine bağlı tıp fakültelerinde ise 18 bin 152 öğrencinin hekim olmak için öğrenim görmekte olduğunu aktaran YÖK Başkanı Özvar, Türkiye´de 110 bin 331 öğrencinin tıp fakültelerinde okuduğunu sözlerine ekledi.

 ÜNİVERSİTE HASTANELERİ

6 yıllık tıp eğitiminin son 3 yılı ile tıpta uzmanlık programlarının tamamının üniversitelerin kendilerine ait olan veya Sağlık Bakanlığına ait olup birlikte kullanım protokolleri yapılarak “üniversite hastanesi” hüviyeti kazanan sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde sürdürüldüğüne dikkat çeken Özvar, üniversitelerin yaklaşık yarısının yani 44 üniversitenin kendisine ait hastanesi bulunurken diğer üniversitelerin afiliye hastanelerde eğitim ve öğretim hizmetlerini sürdürmekte olduğunu ifade etti.

 PANEL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bu toplantıda ortaya konacak düşüncelerin, eleştirilerin ve yapıcı tekliflerin oluşturulacak bir çalışma grubu ile bütün görüşlerin yansıtılacağı bir metnin ortaya çıkmasını arzu ettiklerini söyleyen Özvar, bu metnin bilahare YÖK tarafından tekrardan değerlendirilerek ilgili kurum ve kuruluşlara, YÖK ve üniversitelerin görüşleri ve tekliflerine sunulacağını aktardı. YÖK Başkanı Özvar´ın konuşmasının ardından “Üniversiteye Ait Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) Bulunmayan ve Sağlık Bakanlığına Bağlı Hastanelerle Afiliasyonu Bulunan Devlet Üniversitelerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu ilk panel gerçekleştirildi.

 Çalıştayın öğleden sonraki ikinci oturumunda ise “Üniversiteye Ait Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Üniversite Hastanesi) Bulunan Devlet Üniversitelerinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu ikinci panel düzenlendi. Haber: Ahmet Ünal

Evcil hayvanlarla evi doldurmak hastalık! Evcil hayvanlarla evi doldurmak hastalık!