Kırıkkale'de amcasının otomobilini vekalet ile satmak için bir internet sitesine ilan veren Enes Baştuğ’un bilgilerini kopyalayan ve kendisini askeri personel olarak tanıtıp alıcı kılığında gösteren G.B, benzer görsellerle sahte satış ilanı oluşturdu. Oluşturduğu sahte ilan ile otomobili satmak için Necip Doğan ile görüşüp anlaştı. Şüpheli G.B., anlaştığı satıcı ve alıcıyı ayrı ayrı arayarak noterde buluşturdu. Alıcı Necip Doğan’a 190 bin liralık satış bedelini kendi hesabına aktarmasını söyleyen şüpheli, oluşturduğu sahte dekontu da otomobilin sahibine gönderdi. Hesabına para gelmediğini fark eden Enes Baştuğ, dekontu doğrulatmak için bankaya gitti. Banka çalışanları tarafından dolandırılmak istendiklerini öğrenen Enes Baştuğ ve Necip Doğan, durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri ve banka çalışanı dolandırıcıya gönderilen 190 bin liranın önce bloke edilmesini, ardından da gönderilen hesaba geri aktarılmasını sağladı. Ekipler, kendisini askeri personel olarak tanıtan G.B’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Kırıkkale’de kuraklığa karşı yeni tedbir Kırıkkale’de kuraklığa karşı yeni tedbir

Necip Doğan, yaptığı açıklamada, “Düzce'den Kırıkkale'ye geldim. Askeri personel olduğunu söyleyen arkadaş, 'kuzenimin adına araba parayı bana havale et, kuzenim satış verecek' dedi. Ben de o arada emniyeti aradım, 'ben dolandırılıyorum' dedim. Geldiler, bankadan havale etmeye kalktığımız 190 bin lirayı bloke ettirdiler. Kırıkkale Emniyetine teşekkür ederim” dedi.

Enes Baştuğ ise “Hakkari'de asker olduğunu söyleyen bir şahıs aradı. 'Ben askerim, arabayı almak istiyorum' dedi. Pazarlığa oturduk belli bir miktarda anlaştık. Ben biraz şüphelenmiştim. Gece kimlik bilgilerini istemiştim. Notere gittim, yolladığı makbuzda geçerli bir makbuz değildi. Doğrulatmak için bankaya gittik. Sonrasında olayı anladığımızda da şikayetçi olduk” diye konuştu.

Haber: Burak Can