BEN OKUYAN BİR ÇOCUKTUM

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen söyleşide konuşan Tan, Ankara´da doğduğunu ve öğrenciyken çok okuyan bir çocuk olduğunu söyledi. Dünya üzerindeki birçok kitabı okuduğunu anlatan Tan, 'Yabancı yazarların kitaplarını da okudum, bizimkileri de okudum. Ancak bizim dünya üzerinde maalesef kitaplarımız değer görmüyor. Buna aşmak nasıl olabilir orasını da bilemiyorum. Ben Türkiye´nin onur konuğu olduğu Almanya ve İngiltere Londra´daki kitap fuarlarına katıldım”

Mehmet Saygılı’dan borç açıklaması! Mehmet Saygılı’dan borç açıklaması!

 

2 BİN KİTABIM VAR

“ Benim çevrilen 2 bin kitabım var. 2 bin dünya ölçeğinde sıfırdır. Hiçbir şekilde bizimle örtüşmüyor. Onun için ben hiç önemsemiyorum. Ben gençliğe kendi ülkemde seslenmeyi yeterli buluyorum. Bir kere örf ve adetlerimiz örtüşmüyor. Birde kitaplarımızın satılabilirliği yok. Ben yazar olarak şunu söylüyorum, hiç umurumda değil, okumayan okumasın.' diye konuştu. Tan, söyleşinin ardından programa katılan kitapseverler için eserlerini imzaladı.

 

CANAN TAN KİMDİR?

Canan Tan Ankara doğumludur. Ankara Üniversitesi Eczacılık fakültesi mezunudur. Kendisine halen neden eczacılık mezunu olup ta edebiyatçı olduğu sorulur. Yazar Canan Tan farklı edebiyat türlerindeki yarışmalarda birçok derece ve ödül almıştır. İzmir gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Milliyet gazetesinin pazar ekinde güncel olan olayları esprili bir dille yorumlayarak yazan yazar Canan Tan Mimoza dergisinde Çuvaldız, Kazete adlı kadın gazetesinde Kazete-Mazete isimli köşelerde de yazı yazmıştır.

Toplamda 10 adet kitabı yayımlanan yazar Canan Tan‘ın kitaplarından 3 tanesinin 3. 6 tanesinin de 2.baskısı yapılmıştır. Kitapları da sürekli çok satanlar listesinde üst sıralarda yer alır. Mezun olur olmaz evlenip Diyarbakıra gitmiştir. Ve bu sayede Pirayeyi yazmıştır. Eczacılıktan gelen bilgisi ve duygusuyla da Eroinle Dans ve En son yürekler ölür yazmıştır.

 

CANAN TAN´IN KİTAPLAR VE ESERLERİ

1.Piraye
2.Eroinle Dans
3.En Son Yürekler Ölür
4.Aşkın Sanal Halleri
5.Söylenmemiş Şarkılar
6.Çikolata Kaplı Hüzünler
7.Yüreğim Seni Çok Sevdi
8.Sokaklardan Bir Ali
9.İz
10.Issız Erkekler Korosu
11.Hasret
12.Pembe ile Yusuf