YEMİN EDEREK GÖREVLERİNE BAŞLADILAR

TBMM´de yeni dönem resmen başladı ve 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili seçilen Kırıkkale milletvekilleri yemin ettiler. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk yemin ederek görevlerine başladı.

 

YENİ DÖNEM BAŞLADI

24 Haziran genel seçimlerinin ardından TBMM´de yeni dönem resmen başladı. 600 milletvekilinin oturabilmesi için Bakanlar Kurul sıraları ve Komisyon sıralarının da vekillerin oturması için hazırlandığı görüldü. Başkanlık Divanı´na göre soldan sağa; AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti olarak oturma düzeni hazırlandı.

 

ANT İÇTİLER

Kırıkkale’de de görülmüştü! Çöl Tozu'nun etkileri Kırıkkale’de de görülmüştü! Çöl Tozu'nun etkileri

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz´ın en yaşlı milletvekili sıfatıyla geçici olarak Meclis´e başkanlık ettiği oturumda, milletvekilleri ant içtiler. İlk olarak TBMM Geçici Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ant içti. Alfabetik sıraya göre kürsüye çıkan milletvekilleri yemin etti.

 

 

Kırıkkaleli vekiller, Anayasa´nın 81´inci maddesinde yer alan, “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve Laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa´ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim” metnini okuyarak yemin etti.