Hacılar Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Hacılar Belediyesi 1. Geleneksel Kültür ve hasat festivali büyük beğeni topladı. Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, festivallerin bir şehrin vitrini olduğunu ve o şehri tanıtımına büyük katkı sunduğuna vurgu yaparak, festivalin geleneksel olarak her yıl düzenleneceğini söyledi.

KONSER BEĞENİ DÜZENLENDİ

Kırıkkale Merkeze bağlı Hacılar Kasabası Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu´nun girişimleriyle düzenlenin Hacılar Belediyesi 1.Kültür ve Hasat Festivali Hacılar meydanında yapıldı. Hacılarlıların yanı sıra kasaba dışından çok sayıda misafirin katıldığı festivalde Keskinli Taşan Kardeşler, katılımcıları coşturdu. Kırıkkale´nin sevilen güçlü sesi Yeter Köprülü ve 1970´li yıllara damgasını vurmuş efsane sesiyle gönüllere taht kuran Gülden Karaböcek soğuk demeden gelen kalabalığa güzel dakikalar yaşattı.

HACILAR´DA SEVGİ İKLİMİ HAKİM

En çok aldatan burçlar! En çok aldatan burçlar!

Festivalin geleneksel hale gelmesi için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirten Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, Hacılar´da sevgi ikliminin hakim olduğunu, bu ikliminde devam edeceğine işaret etti. Başkan Koyuncu, Belediye olarak asli görevleri olan hizmetlerin yanı sıra sosyal kültürel etkinliklere de ağırlık vereceklerini söyledi. Festivale katılanlara teşekkür eden Başkan Koyuncu, konser sonrası Karaböcek ve Köprülü´ye günün anısına çiçek ve plaket verdi. Programa Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik, Karakeçili Belediye Başkanı Veysel Aydemir, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, il, ilçe teşkilat yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

HABER: EMEL SELCİ