Ekonomi Bakanlığı tarafından ülkenin Dış Ticaret hacminin artışında yardımcı olmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin dış ticarette yer almasını sağlamak amacıyla periyodik olarak yaptığı bilgilendirme toplantısını bir yenisi Kırıkkale Ticaret Odasında yapıldı. Toplantıya Ticaret Oda Başkanı Ekrem Gök'ün yanı sıra üyeler katıldı.

Dış Ticaret Nasıl yapılır

Sürücülere güzel haber! Motorine indirim geldi! Sürücülere güzel haber! Motorine indirim geldi!

Toplantıya Türkiye Ekonomi Bakanlığı yetkilisini sunumu ile başladı.Sunumda ilk olarak ülkenin dış ticaret hacim hedefleri anlatıldı. Daha sona üyelere Dış ticaret yapılması için gereken şartlar ve dış ticaret konusunda verilen destekler anlatıldı. İşletmelere %60 ile %75 oranda desteklemenin verildiği bunun içinde yerine getirilmesi gereken şartlar ve bu şartların sağlanmasından sonra yapılacak programlar anlatıldı.

%1.1'lik kredi

Türk Exımbank Ankara Bölge Müdürü Önder Ergen, bilgilendirme toplantısı hakkında kısa bir açıklama yaptı. Ergen 'Türk Exımbank, bankamız tarafından her yol programlar düzenleniyor ve 5 ili gezeceğiz. Temel amacımız ihracatçıları Eximbanka çekebilmek bilmeyenler için seminerler yapıyoruz. Destek çok fazla nakliyeciden turizm şirketine kadar birçok sektörde detaylı programlarımız var. Sigorta programımız var destek sağlıyoruz sigorta ile başka bir teminat gerek kalmadan işlem yapıyoruz. Türkiye'de ihracatçıların bulabileceği en düşük kaynak yılık %1. 1 ve 1.5 gibi inanılmaz rakama kredi kullanıyorlar. İmkanlar çok iyi ama bazı kuraları taşımak önemli. Bakanlığın sağladığı ve Türk Exımbank destekleri var' şeklinde konuştu.