Bu yolun çift yol yapılmasının uzun zamandır gündemlerinde olduğunu, her platformda dile getirdiklerini ifade eden Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur,”Artık kabul etmemiz gerekir ki Yahşihan çok büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Bu yol ilçemize geliş gidişi  rahatlatacak ve ilçemize de prestij kazandıracak” dedi..

YAHŞİHAN İlçe merkezi ile Ankara – Kayseri yol kavşağını birbirine bağlayan ve hali hazırda sadece tek yön olarak kullanılan yol, çift yol haline getiriliyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü yaklaşık 2 kilometrelik bu yol için 15 Temmuz´da ihaleye çıkıyor.

Geçtiğimiz gün Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur´u, Milletvekili Mehmet Demir ve İl Başkanı Mürsel Akçay ile ziyaret eden Milletvekili Ramazan Can, konuya ilişkin Karayolları Bölge müdürü ile bir telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmesini Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve makamda bulunan insanlarla paylaşan Milletvekili Ramazan Can, ön hazırlıkların tamam olduğunu 15 Temmuz´da ihale yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak

Yahşihan´ın bünyesinde barındırdığı Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale OSB, Sanayisi ve içinden geçen ve 43 ilin yol kavşağı  olan D 200 karayolu ile Türkiye´nin  önemli ilçeleri arasında yer aldığını söyleyen Can, bu hizmeti hak ettiğini söyledi.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur´da bu yolun Yahşihan için çok önemli olduğunu söyledi.Söz konusu yolunda gidiş geliş yolu yapılması düşüncesinin sürekli gündemlerinde olduğunu ifade eden Başkan Sungur,” Artık kabul etmemiz gerekir ki Yahşihan çok büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Onun için bu yolun çift yol haline getirilmesi kaçınılmaz bir zorunluluktu. Yolun devreye girmesi halinde ilçemize giriş ve çıkışlar trafik açısından çok rahatlayacak hem de ilçemiz önemli bir prestij kazanacak”dedi.