Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal basın mensupları ile bir araya geldi.Bir işçi için en büyük değer, ürettiği mal ve hizmet olduğunu belirten Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal, 'Çünkü içinde alın teri vardır, göz nuru vardır işte onun için, işçilerin her ürettiği, onların bir evladı, çocuğu gibidir. Makina Kimya işçilerinin bir evladı olan, Milli Piyade Tüfeğimi bizim için çok önemli. Ama daha önemlisi Milli Piyade Tüfeğini yaşatmaktır. Milli Piyade tüfeğinin doğduğu yerde yaşaması, Makina Kimya işçilerini ve Kırıkkale ismini duyurmasıdır' ifadesini kullandı.

Önemli bir kuruluş

Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak

Makine Kimya sadece savunma sanayisinde değil, Türk sanayinin de gözbebeği, belkemiği olduğunu belirten Öcal, 'Makina Kimya, Türkiye'nin savunması ve güvenliği yolunda, bugüne kadar üzerine düşen görevi yerine getirmiş, önemli bir kuruluştur. Makina Kimyanın önemli fabrikalarından biri olan, Silah fabrikası da, burada çalışan arkadaşlarımızın sayesinde, savunma sanayimizin önemli bir aktörüdür .Silah fabrikası, bugüne kadar Milli Piyade Tüfeğinin üretimini yapmıştır. Şimdi ise , Milli Piyade tüfeğinin parçaları Kale Kalıp adlı bir özel şirket tarafından alınmak istenmektedir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. MPT'nin sadece Kırıkkale'de üretilmesini istiyoruz. Tek bir parçasını bile kimseye vermeyeceğiz' ifadesini kullandı.

Emeğimiz var

Üretimlerinde MKE İşçisinin alın teri olan Milli Piyade Tüfeğine tüm Kırıkkale'nin sahip çıkması gerektiğini belirten Öcal ' Tüm MKE çalışanları olarak planladık. Yapılması konusunda da tüm yetkililere ilettik. Biz 20 binde değil 53 bin adet üreteceğimizi bu üretilen 20 Bin'i silah olarak 15 binide yedek parça olarak üretilmesi bugün istenmekte. Bunu altında hoş olmayan şeyler yatıyor. Yeni üretilen bir silahta 15 bin de parça istemek MKE bir dayatmadır. Bizim korkumuz 15 bin tane üretilen yedek parçanın başka kuruluşlara verilerek onlarda biz bu silahı ürettik diyebilirler. Biz buna karşıyız gücümüzü göstereceğiz ve kimseye MKE ait hiç bir şeyi vermeyeceğiz. Sivil Savunma Müsteşarlığının bu isteğinin MKE işçisinin alın teri olduğunu hatırlatmak isteriz. Daha önce MKE'de alt yüklenici firma olan Kale Kalıp firmasının ısrarla Milli Piyade tüfeği üzerinde durmasına da bir anlam vermiş değiliz. Birileri alt yüklenici firmayı üst yüklenici firma mı yapmak istiyor' şeklinde konuştu.

Türk Kırıkkalelileri bekliyoruz

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Mürsel Öcal yarın Cumhuriyet Meydanında yapacakları eylem için tüm Kırıkkalelileri davet ederek 'Bu mesele MKE işçisinin yada Türk Metal sendikasının meselesi değil. Tüm Kırıkkale'nin meselesi.Bu yüzden Cumhuriyet meydanında düzenlenen eyleme sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere siyasi partiler ve Kırıkkale halkı davet ediyoruz' şeklinde konuştu.