Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği Yaşamkentte hayırsever çift Aynur-Suat Kılıç'ın kendilerine tahsis ettiği 3 katlı modern binalarında çalışmalarına devam ediyor. Engellilerin ve yaşlı insanlarımızın ücretsiz kalabileceği ' yaşam paylaşım merkezi ' oluşturmak için tahsis edilen bina yanında arsa alınmış durumda. Yurt içinde Ankara ve Kırıkkale, yurt dışında Almanya ve Belçika'da yapılacak proje faaliyetlerinde kültürler arası diyalog müzik ve çeşitli aktiviteler sayesinde gerçekleşmesi düşünülüyor. Özellikle Anadolu Müziğinin, otantik enstrümanların gençlerimize aktarılması; onların Avrupalı akranlarıyla ortak faaliyetler yapmasını amaçlayan ' Rengarenk Nağmeler ' projesinde Rengarenk Koro Konserleri, Anadolu-Avrupa Müzik Festivali, Müzik Kursları, Eğitimler, Geziler, Atölye ve Saha Çalışmaları gibi etkinlikler yapılacak.

Tanıtım Kokteyli yapılacak

Ana Kucağı Down Sendromlular Rengarenk Projesi Ekibi ; Eskişehir Gezisi, Kırıkkale Çalışma Ziyareti, Ankara Doğa Koleji Rengarenk Nağmeler Proje Konseri, Dr. Deniz Kaynak tarafından ücretsiz diş taraması gibi faaliyetlerinden sonra yarın projenin resmi açılışını Ankara Ümitköy Çayyolu TEB Dora Otelde gerçekleştirecek. Resmi açılışa toplumun her kesimini davet eden Başkan Aynur Kılıç, Başkan Yardımcısı Zümrüt Altınışık ve Proje Koordinatörü Fatma Baykaldı projenin sürdürülebilir ve ülke genelinde etkili olması için birçok değişik faaliyet gerçekleştireceklerini bildirdi. Ayrıca kendilerine destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı personeli ve tanıtım kokteyli ev sahipliğini üstlenen TEB Dora otel yetkililerine teşekkür etti

6-7 Kasım Amasya ve 15-20 Aralık Almanya Konseri var

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

Ana Kucağı Down Sendromlu Eğitilebilir Zihinsel Engelliler ve Ailelerini Koruma Derneği engellilerden oluşan Rengarenk Nağmeler Proje ekibi ilk ziyaretlerini 6 Kasım'da Amasya'ya yapacak. Ziyarete katılımlarının açık olduğunu bildiren Proje Koordinatörü Fatma Baykaldı ve Barış Gümüşbaş ; Türk Kızılayı, Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortak olduğu proje faaliyetlerinin ; www.anakucagizedem.com veya www.gunesevi.net ten takip edilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.