Etiler mahallesinde oturan kadınlar, soğuğa aldırış etmeden, yaptıkları ekmekleri satarak, öğrencilerin okumalarına vesile oluyor. Almanya`dan ve yurtdışından yufka talepleri alan ev hanımları, öğle yemeklerinde yedikleri ekmeğin parasını dahi geri ceplerinden veriyor. Haftada 4 gün bir araya gelen kadınlar, her gün 1 çuval unu yufkaya dönüştürüyor. Bunun yanında işyerlerine yemek hazırlayan ev hanımları, buradan gelen paraları da öğrenciler için harcıyor.

Eğitim şart

Kırıkkale’de o firma personel alacak! Kırıkkale’de o firma personel alacak!

Yaşları 30 ila 50 yaşında olan 8 kadın, öğrencilerin mutluluğunun kendilerini de mutlu ettiğini söyledi. Haftada 4 defa bir araya gelerek öğrenciler burs vermek amacıyla yufka yaptıklarını açıklayan ev hanımlarından Necla Aygün, hergün talebin daha da arttığını söyledi.Türkiye'nin ve Kırıkkale'nin kalkınması için eğitimin şart olduğunu ifade eden Akgün, 'Eğitilmemiş insan, kontrol altına alınamayan ateş gibidir. Vereceği zararın boyutunu önceden kestirmek zordur. Ateş nasıl kontrol altında tutulmalıysa, barajın önüne nasıl set çekmek gerekirse, insanı da eğitmek şarttır. Eğitimsiz insan; toplum ve devlet için en büyük tehlikedir.' dedi.

İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için

Kırıkkale'ye gelen ve üniversitede okuyan öğrencilere burs sağlamak için ekmek yaptığını belirten Meryem Yüksel ise 'Onlar Kırıkkale'ye ilk defa geliyorlar. Onların Kırıkkalelilerin misafirperver olduklarını ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduğumuzu göstermek için ekmek yapıyoruz. Kırıkkale'ye hangi ilden gelirlerse gelsinler onlar bizim baş tacımızdır. Onlara bir annelerinin de Kırıkkale'de oluklarını gösteriyoruz.' diye konuştu.