TORUNU DUYGULANDI

100 yıl önce Çanakkale Savaşına katılan Çanakkale´den Yemen savaşına, Yemen´de İngilizlere esir düşen ve Hindistan´a götürülen oradan ailesine 1918 yılında mektup yazan Gazi Hacı Dede´nin mektubu 103 yıl sonra,  torununa ulaştırıldı. Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler ve beraberindekiler Çelebi ilçesi Karaağaç Köyü´ne giderek Gazi Hacı Dede´nin torununa ulaştı. Mektubu teslim alan torunu Mehmet Kuzucu duygu dolu anlar yaşadı.

 

13 YIL SONRA KÖYÜNE DÖNMÜŞ

Teslim edilen mektup hakkında bilgi veren Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler, “Onlar bu vatan, bu din, bu ezan, bu bayrak için candan canandan vazgeçmişler. Hacı Dede 13 yaşında Çanakkale Savaşına katılmış. Tam 13 yıl sonra köyüne dönmüş. 103 yıl sonra mektubu torununun oğluna ulaştı. Rabbim bizi ecdadımıza layık eylesin”

 

ÜÇ SENEDİR ESİR BULUNUYORUM

Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

Hacı Dede´nin esir kampından ailesine yazdığı mektupta, 'Üç senedir esir bulunuyorum. Şimdiye değin memleketim canibinden hiçbir mektup alamadım. Bundan dolayı tahsil eden ahval-i müellimemi (çileli halimi) hiçbir suretle tarif edemem. Lütfen atideki adrese bil-müracaa pederim Süleyman Ağa´nın hayat ve mematından ber-haber yetiştirmenizi kemal-i ehemmiyet suzişle istirham eylerim efendim' ifadeleri yer alıyor. Haber: Kenan Kuzucu