SORUNLARI DİNLEDİ

CHP Kırıkkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ahmet Önal Makine Kimya Endüstrisi´ne bağlı MKE Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakçıoğlu´nu ve aralarında Türk Metal Sendikası temsilcisinin de bulunduğu fabrikada çalışan işçilerini ziyaret etti. Bir dizi incelemelerde bulunan Milletvekili Önal, işçi atölyelerinde sorunları dinledi.

 

MESAİ ÜCRETİ ÇOK DÜŞÜK

Ağır işlerde çalışan işçiler ise ağır hizmet tazminatların alamadıklarını ve saatlik fazla çalışma mesai ücretlerin çok düşük olduğunu belirttiler.  Makine Kimya Fabrikası Atölyelerinde yapılabilecek işlerin özel sektöre yaptırılmasından da rahatsızlık duyduklarını ilettiler. 

 

ÇÖZÜM ÜRETİLMEDİ

Söz konusu sıkıntılarının iktidar milletvekilleri tarafından görmezden gelindiğini, herhangi bir çözüm üretilmediğini söyleyen işçiler, ilk defa sesimizi duyuracak birilerinin olmasının memnuniyeti içerisindeyiz dediler.

 

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

SİLAH MÜZESİNİ GEZDİ

Önal ziyareti sırasında Silah Müzesini gezdi. Türkiye´nin  ve Kırıkkale´nin gözbebeği Milli Piyade Tüfeği, MPT-76 ile atış yaptı. Bundan sonrada MKE programlarının devam edeceğini, sorunların her fırsatta dile getirilerek çözümlerinin de aranacağının sözünü verdi.