Okulların açılması ile birlikte en çok hareketlik yaşanan iş kollarının başında Kırtasiyeciler okul malzemeleri ve giysileri satan iş yerleri geliyor. Ancak iş yerlerindeki esnaflar hareketliliğin ekonomik olarak kazanca dönüşmediğini belirtiyorlar. Okul alış verişi içinde iş yerlerini gezen vatandaşlar fiyatların pahalı olmasından şikayet ediyorlar. Okul giysileri ve kırtasiyenin satıldığı yerlerden biri olan Kızılkanat iş merkezindeki esnafları satışların önceki yıllara oranla azaldığını, çarşıda hareketliliğin olmadığından şikayetçiler. Kızılkanat İş Merkezinde Okul kıyafetleri satışı yapan esnaflardan Ramazan Koçak bu sene geçen seneye oranla iş merkezinde belli bir hareketliliğin yaşanmadığını belirtti. Koçak 'Öyle çok canlı ve hareketli bir okul alışverişi yok. Önceki seneler daha iyiydi. Eskiden takım, takım mallar satıyorduk. Okul kıyafetlerinin serbest olmasından dolayı bizim işlerimiz de olumsuz yönde etkilendi '' dedi.

Fiyatlar dar gelirli aileleri zorlayacak

Yeni eğitim öğretim yılı için çocuklarına okul kıyafeti alacak olan veliler de fiyatların yüksek olmasından şikayetçi Okul alışverişi için iş yerlerine giden aileler bir öğrencinin kırtasiye masrafı 50 ile 100 lira arasında değiştiğini, okul kıyafetlerini ise 60 liradan başlayarak 150 liraya kadar çıktığını öğreniyorlar. Bir ailenin okula yeni başlayan bir öğrenci için masrafı yaklaşık 100 ile 150 lira arasında olduğu görülüyor

Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu

Fiyatlar arttı

Kırtasiye işi ile uğraşan esnaflar okulların açılmasıyla birlikte fiyatların % 30 ile %40 arasında artış gösterdiğini belirttiler. Belli markalarda fiyat artışının yaşandığını bazı firmaların ise ürünlerine zam yapmadığını belirttiler. Esnaflar ' Çok hareketli bir dönem yaşamıyoruz. Aileler genelikle fiyat araştırması yapmakla yetiniyor. İlk haftalar genellikle böyle oluyor. Önümüzdeki haftadan itibaren işlerimizin açılmasını umuyoruz' şeklinde konuştular.