Türkiye, en sıcak yazını yaşayabilir! Türkiye, en sıcak yazını yaşayabilir!


 

 

 

İNTERNET VE TEKNOLOJİK CİHAZ

Özellikle ilk ve ortaokul öğrencileri için düşünülen projede; günümüz çocuklarının teknolojik gelişmelerin bir sonucu olarak sosyal medya, internet ve teknolojik cihaz (tablet, telefon vs.) bağımlılığı ile insan ilişkileri zayıflamış, kendi kültürlerini unutmuş bireylere dönüşmesinin önüne geçilerek, onların doğa sporlarına yönelmelerini sağlayarak,  çevresindeki güzellikleri fark eden, özgüveni ve sosyal iletişim becerisi yüksek gençleri  çoğaltmak ve yetiştirmek amaçlanıyor. Proje, ayrıca köy okulları ile şehir okullarındaki öğrencileri doğal ortamda buluşturmayı ve kardeş okul olmanın güzelliğini de hedefliyor.

 

ÖRNEK DAVRANIŞ

Cumhuriyet bayramı öncesinde Kırıkkale Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulu-7/A sınıfı ile Kırıkkale Fen Lisesi öğrencilerinde oluşan lisanslı dağcı grubu Küre dağında ( 1.555 m. ) 18 km.lik zirve yürüyüşü yaparak tüm okullara örnek bir davranış sergilediler. Küre Dağı zirve faaliyeti Kale dağcılık derneğinin deneyimli sporcuları eşliğinde başladı. Önce, Küreboğazı köyü Muhtarı Satılmış Ercan´ın misafirperverliğinde 26 kişilik ekiple topluca köy kahvaltısı yapıldı.

 

YÜRÜYÜŞ KÜREBOĞAZI KÖYÜNDE BAŞLADI

Yürüyüş 900 rakımlı Küreboğazı köyünde başladı. Öğrenci grubuna Dağcılık hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra küçük bir derenin de yer aldığı 4 km uzunluğundaki vadiden yürüyüşe devam edildi. Sonra dik ama sık meşe ormanı içinden tırmanışa geçildi. Çeşme başlarında molalar verilerek devam tırmanışta Kırıkkale´nin en zor ve parkuru en uzun dağında öğrencilerimiz zaman zaman çok zorlansalar da zirveye saat 13.30 da ulaşabildiler. Zirvede, öğrenciler, Dinek dağı şenlikleri için Adana´dan gelip zirveye başka yönden çıkan Ahmet Kaya, Salih Öncü ile Kale dağcılık üyesi Adem Öztürk adlı sporcular karşıladı.

 

Neşe içinde zirvede dağcı usulü evden getirdikleri atıştırmalıklarıyla yardımlaşarak beslenen öğrencilerimiz, o gün doğayla buluşmanın zevkini yaşamanın yanında zirveye ulaşmanın başarısını da yaşadılar. Haber Merkezi