Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUALAR EDİLDİ

Kaymakam Fikret Dağ, kurum müdürleri ve ilçedeki ilk, orta ve lisede eğitim gören öğrenciler ilçe meydanında bir araya geldi. Öğrenciler, ellerinde taşıdığı büyük bayraklar ve 'Her Şehidimiz İçin Bir Fidan Toprakla Buluşuyor' yazılı pankartla ilçeye bağlı Bayraktepe Mevkisi´ndeki ormanlık arazisine kadar yürüdü. Burada düzenlenen programda, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve okunan Kur´an-ı Kerim´den sonra şehitler için dua edildi.

 

350 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Daha sonra öğrencilerle birlikte şehitler anısına 350 fidan toprakla buluşturuldu. Öğrencilerle birlikte fidan diken Kaymakam Dağ, yaptığı açıklamada, düzenlenen etkinliğin manevi bir atmosferde gerçekleştirildiğini ifade ederek,'Bugün burada 350 şehidimizin her biri adına öğrencilerimizle fidan diktik. İnşallah dikmiş olduğumuz fidanlar onların aziz hatırasına ulaşır ve onları yaşatabiliriz. Bu etkinlik sayesinde gelecek nesillere de güzel bir miras bırakmış oluruz. Etkinlik sayesinde gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi de aşılamayı amaçladık. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Kur´an-ı Kerim okundu, duamızı yaptık. Farklı bir etkinlik oldu' dedi.

 

FİDANLARA CAN SUYU

Öğrenciler de düzenlenen etkinlik sayesinde şehitleri yad ettiklerini ve dikilen fidanlar vesilesiyle şehitleri unutmayacaklarını belirterek ülkemiz için barış istediklerinin olduğunu belirttiler. Fidan dikim törenine, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Hacı Ahmet Altun, Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bayram, Emniyet Amiri Yasin İnam ile çok sayıda öğrenci ve kurum çalışanları katıldı. Öğrenciler tarafından coşku ile dikimi yapılan fidanların can suları da verildi.