1960´lı yıllardan 17-25 Yargı Darbesi girişimine kadar devletimizin kılcal damarlarına kadar ince ince sızan FETÖ/PDY, 15 Temmuz Darbe girişiminden bu yana devletten ve toplumdan tasfiye edilmeye devam ediyor. 2009 seçimlerinden bu yana yapılan bütün (toplam 8) seçimlerde aktif olarak çalışmış bir kişi olarak önceki seçimlerle bir kıyaslama yaptım. Kıyaslama yapmamda ki ana neden 2009, 2010 Referandum, 2011, 2014 Genel, 2014 Cumhurbaşkanlığı, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2017 Referandum seçimlerinde FETÖ´nün ne kadar etkili olduğuydu. 2017 Referandumunu katıyorum çünkü Yeni Anayasa Referandumunda FETÖ´nün hücre yapılarının çok ciddi bir şekilde HAYIR için çalıştıklarını düşünüyorum.

24 Haziran seçimlerinde FETÖ´nün ufak tefek izleri olsa da eskisi kadar etkili olmadığını görüyorum. Kafamda FETÖ olsa ne yapardı sorusunun cevaplarını aradım. Mesela 7 Haziran seçimlerinden önce FETÖ medyası Erdoğan´dan kurtulmak için, HDP´nin barajı geçmesi gerektiğini işlemişti. Kimine korku, kimine özgüven veriyorlardı. Mesela Nazlı Ilıcak televizyona çıkıyor ve HDP Barajı aşmazsa iç savaş çıkar diyerek algı yapıyor ve bırakın mecliste siyaset yapsınlar diye de uyarı yapmayı ihmal etmiyordu. FETÖ medyası her fırsatta Ak Partinin bitmesi için meclise yeni bir partinin girmesi gerektiğini ifade ediyor, buna da en yakın partinin HDP olduğunu söylüyordu. Selahattin Demirtaş´ı, PKK´ya ve teröre karşı gibi gösteriyor, eline saz verip sosyal demokrat mesajları veriliyordu. Sadece 7 Haziran´da yaptıkları bunlardı…

Peki, 15 Temmuz darbe girişimi olmasa ve Türkiye böyle bir seçime gitseydi FETÖ neler yapardı?

İşte benim bulduklarım…

FETÖ olsaydı, Ak Parti içerisinde ki kadrolarını kullanarak, gerçek Ak Partilileri küstürmek için ellerinden geleni yapardı. Ak Partilileri partiden uzak tutarlardı.

FETÖ olsaydı, Sahte Sosyal Medya hesapları ile Ak Partiye ve Ak Partililere karşı karalama kampanyaları yapardı.

FETÖ olsaydı, bütün medya organlarında Dinimizi kullanıp, Dini değerlerimizin arkasına sığınıp, Cumhur İttifakına karşı girişimlerde bulunurlardı.

FETÖ olsaydı, Fotoğraflarda, Ses kayıtlarında, videolarda oynamalar yapıp, montajla, Gerçek Vatanseverleri kötü göstermeye çalışırdı.

FETÖ olsaydı, kamuoyu ve teşkilat yoklamalarını, manipüle ederdi.

FETÖ olsaydı, görüşleri sorulan STK başkanlarını tehdit ederdi.

Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak Cumhurbaşkanı duyurdu! Hastanelere 36 bin personel alınacak

FETÖ olsaydı, kendi adaylarını medya gücünü kullanarak, olmazsa olmaz konuma sokarlardı.

FETÖ olsaydı, gizem katarlardı, komplo teorileri ortaya sokarlardı.

FETÖ olsaydı, muhalefeti yönlendirirdi.

FETÖ olsaydı, muhalefete muhakkak ittifak kurdururlardı.

FETÖ olsaydı, Türkiye´de olaylar olurdu, Türkiye güvensiz ülke gibi gösterilirdi.

FETÖ olsaydı, her yerde demokrasiden bahsederdi, ancak demokrasiyi baltalardı.

Görüyoruz ki, 24 Haziran seçimlerinde FETÖ en az seviyeye inmiş durumda. En az diyorum çünkü hala sosyal medyada kalıntılarını görüyorum. Photoshoplar, Tehditler, gizem katmalar, korku yaymalar, halkı yanlış bilgilendirmeler, Tehditler, Ak Partilileri Ak Partiden soğutmaya çalışmalar falan filan. Önceki seçimlere oranla çok çok az ama var!

Her şerde bir hayır vardır derler. 15 Temmuz şerlerin en büyüklerindendi ancak. 15 Temmuz halkımızın ve devletimizin uyanmasını sağladı ve FETÖ tüm kadroları bir bir yok edildi, ediliyor. Allah devletimize zeval vermesin der, kalan kalıntıların da biran önce temizlenmesini dilerim…

Seçim hakkında ki düşüncelerimi daha sonra yazacağım!