Kırıkkale´de yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından olan dondurma, bu sezonun son günlerini yaşıyor. Özellikle yaz aylarında, her yaştan insanın keyifle tükettiği dondurmalar, ekim ayı ile beraber tezgâhlardan çekilmeye hazırlanıyor.

 

HAVALAR SOĞUDUKÇA SATIŞLAR DÜŞÜYOR

Kırıkkaleli esnaflar, dondurma sezonunun sona ermek üzere olduğunu ve artık son günlerini yaşadığını belirtti. Sezonun kendileri açısından çok iyi geçtiğini kaydeden esnaflar, 'Mevsimi gereği havalar soğudukça satışlar düşüyor. Yaz mevsiminde satışlarımız çok oluyordu ve soğuyan havalarla birlikte tezgahlardan dondurmalar çekilmeye başlar. Havalar artık sert yüzünü göstermeye başladı. Bu da gayet doğal. Satışlarımız her geçen gün düşüyor. Artık yavaş yavaş dondurma satışlarını sonlandırıp, tatlı veya pasta gibi başka iş kollarına yönelme zamanı geliyor' ifadelerini kullandılar.

 

Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu

KIRIKKALE´NİN DONDURMAYA AYRI BİR İLGİSİ VAR

Yaz döneminde, hedefledikleri satışlara ulaştıklarını ve mutlu bir şekilde sezonu kapatmaya hazırlandıklarını belirten esnaflar 'Vatandaşlarımızın bu tatlıya olan düşkünlüğü bir başka. Her sene de bunu görüyoruz. Satışlarımız bu sene çok iyiydi. Kırıkkale´nin dondurmaya ayrı bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Çok güzel bir seneyi geride bırakıyoruz” dediler. Haber Merkezi