Kırıkkale’de ekili alanlarda yağmur denetimi yapıldı Kırıkkale’de ekili alanlarda yağmur denetimi yapıldı


 

 

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, ‘1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´ dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Sungur mesajında, her insan için değişik mana ve anlam ifade eden yaşlılığın hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirtti.

 

YAŞLILIK DÖNEMİ ŞEFKAT GEREKTİRMEKTEDİR

Başkan Sungur, yaşlıların, tecrübeleriyle geleceğe ışık tutan, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere taşınmasını sağlayan kıymetli varlıklar olduğunu dile getirdi. Sungur, 'Yaşlılık dönemi şefkat gerektirmektedir, bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Bizleri bugünlere getiren yaşlılarımızı her zaman hatırlamayı, bugünlerimizi onlara borçlu olduğumuzu ve yarının yaşlı adayları olduğumuzu unutmamalıyız. Kıymetli büyüklerimizin yaşama sevinçlerini kaybetmeden, sağlıkla huzur içinde yaşamalarına katkı sağlamak, hayatlarını kolaylaştırmak hepimizin sosyal sorumluluğudur”

 

BİRLİĞİMİZİN TEMİNATI

Büyüğüne saygı göstermeyen, yaşlısının tecrübe ve birikimlerinden yararlanamayan bir toplumun her alanda geri kalacağını ifade eden Sungur, Türk milletinin her zaman yaşlısına saygı gösterip tecrübe ve birikimlerinden yararlandığını belirtti. Sungur, 'Kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz bu hürmet ve saygı hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatı olacaktır”

 

GÖNÜL VE NESİL KÖPRÜSÜ

“Bu anlamda geçmiş ile geleceğe gönül ve nesil köprüsü kuran ömürlerinin en verimli, en üretken yıllarını ülkesine ve milletine hizmet ederek geçiren büyüklerimizin kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri, ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde uygulamaları hayata geçiren bir devlet yönetimine sahip olmak için tüm gücümüzle çalışmaktayız. Bu düşünceler içinde, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü´nü kutluyor, bugünlerimizin mimarı olan değerli büyüklerimize, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum' dedi. Haber Merkezi