ZİRVEDE TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR

Yaptıkları spor faaliyetleriyle adından söz ettiren Kale Dağcılık ve Spor Kulübü, İç Anadolu dağlarının zirvesi en yüksek 2. dağı olma özelliği taşıyan 3 bin 268 metre yükseklikteki Hasan Dağı´na tırmanış gerçekleştirdiler. Başkanı Ziya Korkmaz, kulüp üyesi Av. Furkan Kayır ve diğer kulüp üyelerinin bulunduğu tırmanışta zorlu anlar yaşandığı gibi renkli görüntülerde oluştu. Tırmanıştan sonra dağın zirvesinde Türk Bayrağı açan dağcılar, Kırıkkale´ye selam gönderdiler.

 

1950 METREDE BULUNAN KAMP

Kulüp Başkanı Korkmaz, “İç Anadolu´nun en yüksek 2.dağı Hasan Dağından Kırıkkale´ye selam getirmek için Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ekibimizle beraber Aksaray yoluna revan olduk. 3 saatlik yolculuğundan ardından Aksaray´a ulaştık. Yarım saatlik yolculuğundan ardından 1950 metrede bulunan kamp noktamıza ulaştık. Rotamız klasik rotaydı, damla kayanın güneyinden V çizerek zirveyi yapmaktı. Sabah yola çıktığımızda Hasan Dağı kendi varlığını hissettirdi, soğuk ve insanın dengesini bozan rüzgâr ile beraber çıkışımıza başladık.”

 

5.30 SAATLİK ZORLU YÜRÜYÜŞ YAPILDI

“Hava aydınlanmaya başladığında mükemmel bir manzara ile karşılaştık, güneşin doğuşunu izlemenin tadına vardık. Son 300 metreye geldiğimizde çıkışımızın başından beri kesilmeyen rüzgâr ve yoğun sis zor anlar yaşattı, sis zirveyi kapatmıştı bu nedenle yavaş yavaş çıkımıza devam etmek zorunda kaldık,5.30 saatlik zorlu yürüyüşümüzün ardından zirveye ulaştık. Zirvede 20 dk kaldıktan sonra inişimiz başladı. Güneşin açması ve havanın yumuşamasıyla inişimizi daha rahat gerçekleştirdik. Saat 14.00´a geldiğinde kamp noktamıza geldik. Hasan Dağından Kırıkkale´mize selam verdikten sonra vakit dönüş vaktiydi” dedi. HABER: Emel Selci

Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi