YOL HARİTASI OLUŞTU

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, KOP İdaresi Başkanlığı ve Kırıkkale Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen “Buzağı Kayıpları Sempozyumu” 21-22 Aralık 2017 tarihleri arasında Kırıkkale Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba´nın katılımı ile başlayan sempozyumda üreticiler ile sektör temsilcilerinin sorunları masaya yatırılarak KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) ve diğer üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin de katkıları ile yol haritası oluşturuldu. 

Kırıkkale’de yılın ilk 3 ayında 895 kişi işe yerleştirildi Kırıkkale’de yılın ilk 3 ayında 895 kişi işe yerleştirildi

 

KOP İdaresi´nin Önceliği Arazi Toplulaştırması

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi´nin kurucu başkanlığını da yapan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Konya Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu konuşmasına KOP İdaresi´nin kuruluşu hakkında kısa bir bilgi vererek başladı. İnsanların doyması için tarımın olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Milletvekili Babaoğlu, bunun için de bir numaralı sorunun su olduğunu, suya ulaşmak için ise enerjiye ihtiyaç bulunduğunu belirterek, “Hayvan yemi için su, doğrudan gıda için su her şey için su. Bu nedenle KOP İdaresinin bir numaralı önceliği arazi toplulaştırmalarıdır. 2012 yılında bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği UNİKOP, bölge üniversitelerimizin akademik bilgi ve birikimini bir araya getirerek bölgemizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmesi bizim için çok kıymetli.” dedi.

 

Sorunları Çözmek İçin Dinlemek Gerek

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale´nin ev sahipliğini yaptığı bu sempozyumun çok önemli kazanımlara vesile olacağını belirterek; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile KOP İdaremizin destekleri ile tarım ve hayvancılık alanında ilimizde çok değerli çalışmalar yürütülüyor. Sayın Bakanım, siz öncelikli olarak dinliyorsunuz, herkesi dinliyorsunuz. Toplantımızın ardından yapacağınız sektör toplantısında yerel sorunları yine dinleyeceksiniz. Sizler dinledikçe, istişare ettikçe ülkemiz için sorun olarak görülen problemler kendiliğinde çözüme kavuşacaktır. Sorunları birbirine benzeyen KOP Bölgesindeki akademisyenlerimiz, bakanlığımızın ilgili bürokratları ve buradaki üreticilerimiz sektör temsilcilerimiz iki gün sürecek sempozyumda yaşadıkları sorunlara çözüm önerilerini tartışacaklar ve belki de bir yöntem ortaya koyacaklar” şeklinde konuştu.  Haber Merkezi