MAZLUM MİLLETLERİN HEP BİR UMUDU OLACAKTIR
Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, burada yaptığı konuşmada, Söğüt´ün manasının çok büyük olduğunu belirtti. Büyükakın, 'Kurtuluş Savaşı´nda işgalcilere, 15 Temmuz´da hainlere direniş, anadan, babadan, yardan, serden geçiş, kutlu bir bağımsızlık mücadelesi ve kurtuluştur Söğüt. Bu ruhu yaşatmak, her dem diri tutmak, boynumuzun borcudur. Bu ruh yaşadıkça, milletimiz ve devletimiz ebediyen payidar kalacaktır, mazlum milletlerin hep bir umudu olacaktır.' dedi.

Şenlikler kapsamında Hükümet Konağı önünde halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, yörükler ve diğer konuklar törenle karşılandı.

 

Kırıkkale’de yılın ilk 3 ayında 895 kişi işe yerleştirildi Kırıkkale’de yılın ilk 3 ayında 895 kişi işe yerleştirildi

 BİZLER BU ÜLKEDE EV SAHİBİYİZ

Şenliğe ilimizi temsilen oğuz boyu dernekler fedarasyonu başkanı Ali İhsan Akkaya ve yönetimi katıldı Akkaya yaptığı açıklamada Böyle günlerinMilli birliğin pekiştiği günlerdir. Türk Milleti Milli birliği yeniden kurmak  için kardeşlik bağlarını güçlendirmek zorundayız. kültürel alanda daha ileri gitme hizmet ülküsüyle çıktığımız bu yolda Millet olarak bunu başarmak zorundayız.Bunu yaparken bu vatanın insanlarını bir bütün olarak kucaklayan temel anlayıştan asla taviz verilmemelidir.Bizler bu ülkede ev sahibiyiz ve ev sahipliğinin gereğini yapmalıyız.Gelinen noktada  bu bizim içintarihi sorumluluktur dedi.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM´DA KATILDI

Başbakan Binali Yıldırım, Bilecik´in Söğüt Belediyesi tören alanında düzenlenen 736. Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri´ne katıldı, bir konuşma gerçekleştirdi.

Başbakan Yıldırım, program öncesi Osmanlı Devleti´nin kurucusu Osman Bey´in babası Ertuğrul Gazi´nin türbesinde dua etti.

Türbede ´´saygı nöbeti´´ tutan askerlerin nöbet değişimini izleyen Yıldırım, askerlerle fotoğraf çektirdi.

Yıldırım, daha sonra yürüyerek 736. Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri´nin düzenlendiği Söğüt Belediyesi tören alana geldi. Yıldırım, alanı dolaşarak etkinliği izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehteran Takımı´nın gösteri sunduğu etkinlikte, 15 ülkeden güreşçilerin katıldığı güreş şampiyonası da yapıldı.

Başbakan Yıldırım, törende, üzerinde Türk bayrağı rozeti bulunan 'yörük atkısı' ile 'yörük kalpağı' taktı.

Etkinliğin sonunda Başbakan Yıldırım, Balıkesir Karesi Atlı Okçuluk tarafından getirilen 'Kosovalı' adlı ata bindi. Alandaki vatandaşları selamlayan Yıldırım´a, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yıldırım, daha sonra şenlikler kapsamında kurulan panayır alanını gezdi, çadırları ziyaret etti.

 KATILIM YÜKSEK OLDU

736. Söğüt Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri´ne, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici  bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

ORHAN HAKALMAZ KONSERİ

 Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, 20 bin izleyenine İzmir´in Marşı´nı söyletti.
Bu yıl 736´ncısı kutlanan Ertuğrul Gazi´yi Anma ve Yörük Şenlikleri´nin ikinci günü programın sabah Hükümet Konağı önünde Yörüklerin karşılanması, kortej yürüyüşü, protokol üyelerinin Ertuğrul Gazi Türbesi ziyareti ile devam etti. Aynı günün gecesinde Türk Büyükleri Anıtları önündeki statta toplanan yaklaşık 20 bin kişiye konser veren Türk Halk Müziği Sanatçısı Orhan Hakalmaz, izleyenlere İzmir Marşı´nı söyletti.