Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi

YASAKLARA UYUN

Kırıkkale´de yasaya uyanların sayısının gün geçtikçe arttığını belirten kurum çalışanları, “Sağlık Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan uygulamayla açık alanlarda sigara içilen yerlere kısıtlama getirmeye hazırlanıyor. AVM önleri ibadethane bahçeleri yürüyüş alanları ve çocukların bulunduğu parklarda sigara içilmesi yasaklanacak. Açık alanda sigara yasakları da bu yıl uygulamaya geçecek. Buna göre, çay bahçesi gibi alanlarda sigara içen masa ile içmeyen masa yan yana olamayacak. Masalar arasında belirli mesafe şartı getirilecek.”

 

MİLYONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBEDİYOR

Sigaranın kadın içicilerde 23 yıl, erkeklerde ise 28 yıl ömürden çaldığını söylediğini açıklayan ekip, “Türkiye´de, eğer önlem alınmazsa, sigaraya bağlı ölümlerin 2030´da yılda 100 binden 240 bine yükselmesi bekleniyor. Dünya genelinde tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle yılda yaklaşık 6 milyon kişi hayatını kaybediyor. Ülkemizdeki tüm ölümlerin yüzde 23´ünün tütüne bağlı hastalıklar sebep oluyor. Bu şekilde devam ettiği takdirde 2030 yılına gelindiğinde tütün kullanımı nedeniyle ölenlerin sayısının 8 milyonu aşması bekleniyor.”

 

ZEHİR VAR

Sigaranın, tütün endüstrisi tarafından tünün içine kimyasal maddeler konularak içilebilir hale getirilen ve eroin veya kokain kadar güçlü bağımlılık yapan bir zehir olduğunu vurgulayan ekip,, 'Böyle tehlikeli bir maddenin kesinlikle kullanılmaması gerekir. Başta akciğer kanseri, kalp krizi, beyin kanaması, KOAH olmak üzere dünyada en çok öldüren 10 hastalıktan 6´sının sebebi sigaradır. Saç telinden ayak tırnağına kadar her hücreye zararı vardır. Sigara kadın içicilerde 23 yıl, erkek içicilerde 28 yıl yaşamdan çalar'