MEHMET AKİF ERSOY´U RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

 

99 yıldır dilimizden hiç düşmedi, düşmeyecek!

 

İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinliğinin 99. Yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler tarafından sergilenen gösterilerde duygusal anlar yaşanırken, hain güçlere karşı bir kez daha birlik ve beraberlik mesajı verildi.

 

KUR´AN-I KERİM OKUNDU

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinliğinin 99. Yıl dönümü nedeniyle, Kültür Merkezi´nde bir dizi program gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan program Haydar Laçin tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti, protokol konuşmalarıyla devam etti.  Törende İstiklal Marşı´nın önemine yönelik drama ve oratoryo sergilendi.

 

EŞSİZ MARŞIMIZ

Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…

Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, 'İstiklal Marşının kabul edildiği dönem olan Kurtuluş Savaşı dönemlerinde çoğu yerinin işgal altında olduğu ülkemiz, her türlü olumsuz koşullara ve imkansızlıklara rağmen düşmandan temizlenmiş ve bu günlerin temeli atılmıştır. O vakitlerdeki milletimizin Milli mücadele ruhu, bağımsızlık ideali, vatan sevgisi, azmi, cesareti, inancı, kahramanlığı, birlik ve beraberliği en güçlü ve anlamlı olarak Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un yazdığı İstiklal Marşı´mızın mısralarında kaleme alınmıştır. Bütün dizelerini gururla okuduğumuz ve o günleri hatırladığımız bu anlamlı ve eşsiz Marşımız, milli birlik ve beraberlik´ ´dedi.

 

İSTİKLAL ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Vali Yunus Sezer yaptığı konuşmada, “Başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm istiklal şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Bu günlerin önemi sahip olduğumuz devlet ve millet nimetinin farkına varma. Bu devletin ayakta kaldığını, hangi şartlarda İstiklal Marşının yazıldığını hatırlama adına çok önemli. Bir önemi daha var bu günlerin bizim millet olarak Anadolu insanının genlerini hatırlaması Türk Milletini millet yapan hususları bir kez daha hatırlaması ve sahip çıkılması adına çok önemlidir. Biz birçok devlet kurduk, kurduğumuz devletler yıkıldı, tekrar devletler urduk, biz Balkan savaşlarını, 93 harbini, istiklal mücadelesini, Çanakkale savaşını gördük, bu millet küllerinden, enkaz yığınından tekrar devlet kurarak milletine topraklarına sahip çıkmasını bilmiştir. Mehmet Akif Ersoy ve istiklal şehitlerini rahmetle anıyor, Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın” dedi.

 

OROTORYA GÖSTERİSİNDE BULUNDULAR

Kırıkkale genlinde yapılan İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Garnizon Komutan vekili Albay Ünal Gençoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı öğrencilere ödüllerini verdi. Ardından Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ‘İstiklal´ adlı drama ve orotorya gösterisinde bulundular. Öğrencilerin gösterisi sırasında bazı vatandaşlar göz yaşlarını tutamazken, ayakta alkışladılar. Haber: Ahmet Ünal