DEZENFEKTE ÜRÜNLERDE HAKSIZ FİYAT ARTIŞI DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR

 

FIRSATÇILAR DENETLENİYOR

 

Çin´de başlayarak Dünya´nın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs (kovid-19) nedeniyle başta maske olmak üzere çeşitli dezenfekte ürünlerinde ortaya çıkabilecek haksız fiyat artışlarının önüne geçebilmek amacıyla Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi Zabıta ve Defterdarlık ekiplerince denetim gerçekleştirildi. 

 

24 İŞYERİNDE DENETİM GERÇEKLEŞTİ

Dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip Koronavirüs nedeniyle fahiş fiyata maske satışının önüne geçilebilmesi için Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi Zabıta ve Defterdarlık ekiplerince tüm eczaneler, medikal firmalar ile diğer satış yerlerinde Cerrahi maske ve 3M maske ürünlerine yönelik denetimler yapılmaya başlandı. Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, “İlimizde hizmet veren Eczaneler, Ecza depoları, Medikaller ve diğer satış noktalarında Cerrahi Maske, 3M Maske ve diğer tıbbi cihazlara yönelik 10-12 Mart tarihlerinde 24 işyerinde denetim gerçekleşmiştir.  Bu işyerlerinin sekizinde söz konusu ürünlerin bulunduğu 16´sında ürünlerin satışının olmadığı tespit edilmiştir”

ALO 175´E ŞİKAYETTE BULUNUN

Kırıkkale’de yakalanan 132 şüpheliden 7’si tutuklandı Kırıkkale’de yakalanan 132 şüpheliden 7’si tutuklandı

Denetimlerde tutulan tutanakların haftalık olarak bakanlığa gönderildiğini söyleyen Müdür Çetiner, “Gelen şikayetlerin yoğunlaşması üzerine kolonya ve dezenfekte ürünlerde denetim yapmak üzere iki ekip kurularak söz konusu işyerlerine denetimler devam etmektedir. Haksız ticari uygulamaların önüne geçmek maksadıyla denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Denetimlerde haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen işletmelere Bakanlığımız Reklam Kurulu tarafından 10 Bin TL ile 104 Bin TL arasında Para Cezası uygulanabilecektir. Vatandaşlarımız, haksız fiyat artışlarına yönelik şikayetlerini, Ticaret İl Müdürlüğü, ALO 175 hattına ya da Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden şikayetlerini iletebilirler” dedi. Haber: Ersin Atasayar