2011 Seçimlerinde Mustafa Özbek aday olursa biz yokuz diyerek fırsat tepen, CHP´liler bu seçimde de Mustafa Pekdoğan 1. Sıra olursa biz yokuz diyerek Kırıkkale´den vekil çıkartmak istemedi.

EN SON TİRYAKİ

En son 2002 seçimlerinde MHP´nin baraj altında kalması nedeni ile milletvekili çıkartan CHP, Halil Tiryaki´den bu yana hiç vekil çıkartamadı. 2011 seçimlerinde CHP´den aday adaylığı için çalışma yapan Mustafa Özbek´e “faşist” diyerek cephe alan CHP´liler, bu seçimlerde de Mustafa Pekdoğan´a karşı cephe aldılar. Hatırlanacağı üzere 2011 seçimlerinde kamuoyu yoklaması yapan Mustafa Özbek´e karşı tüm aday adayları birleşmiş ve “Özbek aday olursa, biz istifa ediyoruz” restini çekmişlerdi. Bunun üzerine Özbek aday olmamış ve Ak Parti seçimi 3-0 kazanmıştı.

AYNI TARİFE

Fi Yapı’da neler oluyor! Müteahhit yıkım kararı alınan sitede para topluyor Fi Yapı’da neler oluyor! Müteahhit yıkım kararı alınan sitede para topluyor

Önümüzdeki seçimler için tarih yeniden tekerrür ederken, aynı tarife Pekdoğan için uygulandı. Milletvekillerinin ittifak oylarına göre belirleneceği ortamda Millet İttifakı üyesi CHP için Kırıkkale´de tarihi bir fırsat getirirken, CHP bu fırsatı Pekdoğan ile perçinledi. Ancak Parti il ve İlçe yönetiminin, Genel Merkeze baskısı ile Pekdoğan, 2. Sıraya konuldu. 1. Sıra sözü aldığı yönünde iddialar olan Pekdoğan, 2. Sıra haberini alır almaz adaylıktan çekildi. Böylelikle ittifakın çıkartacağı vekilin İYİ Partili olmasının önü açılmış oldu.