Kırıkkale

Veysel Kutluca: İktidarın en büyük fonu vatandaşın cüzdanı oldu

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, son günlerde çıkan şiddet olayları ve üretilen yeni vergiler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abone Ol

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, Haftalık Basın açıklamasında son dönemlerde üretilen yeni vergileri eleştirdi. Kutluca, “Şirketlerden silinen yüzlerce milyar liralık vergi borçları, devlet kurumlarındaki lüks ve şatafat, birden fazla maaş uygulamaları, kaybolan A8 Long araçlar, yolsuzluk, israf ve rant projeleri hâlâ devam ediyor. İktidar bunları karşılamakta zorlandıkça yeni vergiler icat ediyor” dedi.

“YİNE VATANDAŞIN CEBİNE GÖZ DİKTİNİZ”

Meclis’e sunulan ancak büyük eleştiri gördüğü için 2025’e ertelenen savunma sanayi fonu teklifine değinen Kutluca, “Biz bu düzenlemenin yersiz olduğunu ifade ettik ama iktidar, bizi yine yanlış anladı ve bu teklifi ‘zamansız’ bularak 2025’e tehir etti. Şimdi bu konu tartışılıyor; bu bir fon mu? Bir vergi mi? Fon veya vergi fark etmez, yine vatandaşın cebine göz diktiniz. Onlarca yıldır, savunma sanayisini geliştirmek ve büyütmek için milyarlarca lira bütçe aldınız. Yetmedi, dış borcun limitlerini zorladınız. Fakat bugün tam da savaş tamtamları çalarken savunma sanayi bahanesiyle vatandaşın cebine göz dikiyorsunuz” diye konuştu.

“İKTİDAR KARŞILAMAKTA ZORLANDIKÇA YENİ VERGİ İCAT EDİYOR”

İktidarın yanlış politikalar nedeniyle bozulan ekonomiyi tamir etmek için her gün yeni vergiler çıkardığını belirten Kutluca, “Şirketlerden silinen yüzlerce milyar liralık vergi borçları, devlet kurumlarındaki lüks ve şatafat, birden fazla maaş uygulamaları, kaybolan A8 Long araçlar, yolsuzluk, israf ve rant projeleri hâlâ devam ediyor. İktidar, bunları karşılamakta zorlandıkça yeni vergiler icat ediyor” dedi.

“EMNİYET MENSUPLARI BİLE EMNİYETTE DEĞİL”

Son dönemlerde büyüyen şiddet sarmalı nedeniyle kolluk kuvvetlerinin bile emniyette olmadığını dile getiren Kutluca, “Ülkemiz cinnet geçiriyor. Eline bıçak alan, silah alan, kurban aramaya başlıyor. Maalesef kurbanlar çoğu zaman ya çocuklar ya da kadınlar oluyor. Sicili arşa ulaşmış, katalog suçların neredeyse tamamını işleyip her türlü suça bulaşmış kriminal tipler sokakta cirit atıyor. Bugün adalet, çeteler tarafından sokaklarda infaz ederek gerçekleşiyor. Polisimiz görev esnasında bıçaklanıyor” ifadelerini kullandı.

“İNFAZ YASALARININ YENİDEN DÜZENLENMESİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Şiddet olaylarında yaşanan bu artışın başlıca sebebinin mevcut infaz yasalarının caydırıcılıktan uzak olması olduğunun altını çizen Kutluca, şu çağrıda bulundu: “Bu konuda acilen harekete geçilmelidir. Ve bu konuda her türlü desteği vereceğimizi daha önce ilan etmiştik, buradan yine ilan ediyoruz.”

“MEVCUT ANAYASAYA UYMADAN YENİ ANAYASA KONUŞMAK HAVANDA SU DÖVMEKTİR”

İktidar kanadının yeni anayasa üzerine yaptığı açıklamaları değerlendiren Kutluca, “Son yıllarda adalete, hukukun üstünlüğüne verdikleri zarara baktığımızda, iktidarın niyetinden bir kez daha şüphe duyuyoruz, samimi bulamıyoruz. Kutuplaşma, hamaset, milli ve manevî değerlere saldırı, kötü yönetim, adaletsizlik, gerçek ve sanal mafya, gençliğimizi ahlâken ve vicdanen esir almış dijital karanlık, kırsala kadar yaygınlaşan madde bağımlılığı bu şekilde devam ederken hangi anayasayı yaparsanız yapın, toplumsal barışı ve güvenliği sağlayamazsınız! Mevcut anayasaya uymadan, iktisadi göstergeleri düzeltmeden, toplumu esir alan şiddete son vermeden; yeni anayasa üzerine konuşmak, havanda su dövmektir” dedi.

“EĞİTİMİ BU KADAR CİDDİYETSİZ ELE ALAN İKTİDAR, GELECEĞİ İNŞA EDEMEZ”

Yakın zamanda Meclis’ten geçen Öğretmenlik Meslek Kanunu’na da değinen Kutluca, kanun ile eğitim sisteminin tamamen kaotik bir hale geldiğini ifade ederek, “Bütün sendikaların eleştirdiği bu kanun, mülakat garabetiyle taçlandırıldı. Daha ilan ettiği, mülakatını bile gerçekleştirdiği atamayı yapamayan bir iktidar, yılların tecrübesine sahip öğretmenlerin tamamını incitmiştir. Ücretli öğretmenlik yetmezmiş gibi şimdi bir de ücretli akademi icat edildi. Eğer eğitim fakültelerindeki akademisyenlere güvenmiyorsanız, neden kendi akademinize akademisyenler çağırıyorsunuz? Akademideki bu büyük hatadan dönülmezse, gençlerimizin ömründen çalmış olacağız” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ VE MHP REDDEDEREK SORUNLARA VE UMUDA HANÇER SAPLAMAKTA”

Saadet-Gelecek Grubu’nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Kutluca, “AK Parti ve MHP grupları tüm önergelerimizi reddederek; bu milletin sorunlarına, sesine ve umuduna sürekli hançer saplamaktadır. Bizler biliyoruz, Meclis çatısı altında devam eden mücadelemizde bugüne kadar reddettiğiniz her dosyamız, yaşanabilir bir Türkiye ve yeniden büyük Türkiye'nin ayak sesleridir. Saadet-Gelecek Grubumuz ile yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın muştusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden vereceğiz” dedi.

“SAADET-GELECEK GRUBUMUZ KÜRESEL İNTİFADANIN AYRILMAZ PARÇALARINDAN BİRİDİR”

Gruplarının sadece iç politika değil, bölgesel ve küresel politikalarda da önemli çalışmalara imza attığının altını çizen Kutluca, “Saadet-Gelecek Grubumuz küresel intifadanın ayrılmaz parçalarından biridir. Tam bir sene önce, henüz katliamın ilk aylarında, bütçe görüşmeleri esnasında kürsüden konuşma yapmıştım, şunu demiştim, ‘Buradan ilan ediyorum, göreceksiniz 2024’te de AK Parti iktidarı İsrail’in saldırılarına bir şey yapamayacak. 2024 bütçesi bunun ispatıdır.’ Aynen dediğimiz gibi oldu. Tek bir kurşunu, tek bir bombayı engelleyemediler” diye konuştu.

Haber Merkezi