SİYASET HABERLERİ

TORPİLLE HOCA BELİRLEDİLER

Abone Ol

TESİSLERİ BOŞALTACAĞIZ DEMİŞTİ

Son zamanlarda şehrin birinci gündem maddesi olan Kırıkkalespor hakkında açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık, teknik direktör olarak anlaşılan Fuat Eraslan hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Eraslan’ın Tekirdağ milletvekilinin telefonu üzerine Kırıkkalespor hocası olduğunu ifade eden Kızık, “Kırıkkale’nin en büyük markası ve tek profesyonel takımı olan Kırıkkalespor, Ak Parti kadrolarının elinde hiç olup gidiyor. Kongre sürecinde aday olan herkese kulübe destek olmayacağını söyleyen, hatta başkan adaylarından olan eski futbolcu Uğur Kütük’e tesisleri de boşaltacağız diyen Belediye Başkanı her ne hikmetse birden Kırıkkalespor sevdalısı oldu. Kulübe desteklerinin devam edeceğini açıkladı.” dedi.

ŞAİBELİ BAŞKAN

Kırıkkalespor’un kongresinde yaşanan süreçlere değinen Kızık “Son dakikaya kadar başkan adayı çıkmadı. Sonra birileri salondan çıktı kimsenin olmadığı kongre salonunda kongrenin yapıldığını ve yeni kulüp başkanının Şeref Akbal olduğunu duyurdu. Kongrelerde yönetim kurulu listesi verilir ve delegeler tüm yönetimi seçerler. İlginçtir ki başkan Şeref Akbal olmadığı kongrede, olmayan delege tarafından seçilmiş ve yönetimi bir hafta sonra belirlenmiştir. Bu durum Mustafa Kaplan’ın aday adaylığını gizleyip il başkanlığına devam edip son gün aday olarak açıklanmasını hatırlatmaktadır. Kırıkkalespor’u başkansız kalmış gibi gösterip, taraftarı başarısızlığa ikna etmek üzere kurulmuş bir oyundur” ifadelerini kullandı.

HEDEFLENEN NE?

Teknik direktörlük için anlaşılan Fuat Eraslan hakkında açıklamalarda bulunan Kızık “Kırıkkalespor, Ak Partinin arka bahçesi olamaz. Spor bütün siyasi değerlerden üstündür. Kulüp Başkanı önce Fenerbahçe’de çalışmış antrenör getireceğiz demiş, kısa bir süre sonra hiçbir teknik direktörlük geçmişi olmayan bir ismi teknik direktör olarak açıklamıştır. İddialara göre teknik direktörün referansı Tekirdağ Milletvekilidir ve bu vekil Mustafa Kaplan’ı arayarak anlaşılmasını istemiştir. Tekirdağ milletvekili hocasına çok güveniyorsa kendi takımlarına hocayı getirebilir, Kırıkkalespor kimsenin deneme tahtası olmamalıdır. Ne yazık ki bizim milletvekilimiz bu ismi Kırıkkalesporun hocası yapmıştır. Kırıkkalespor konusunda tuz net olarak kokmuştur. Taraftar açık olarak tehdit edilmektedir. Buradan hedeflenen nedir? Seçim döneminde tribünleri boşaltıp, taraftar baskısını ve protestolarını susturmak mı amaçlanmaktadır?” ifadelerini kullandı.

Haber: Çağlar Atmaca