GÜNCEL HABERLER

Sarıkızlı Köylülerinin Haklı İsyanı!

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesine bağlı Sarıkızlı Köylüleri ev yapmak için İl Özel İdaresinden aldıkları arsalara Orman işletme Müdürlüğünün koyduğu şerhe isyan ettiler.

Abone Ol

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesine Bağlı Sarıkızlı köyünde 2013 yılında köy gelişim çalışmaları başlatıldı. Köyde ev yapacak arsa kalmaması nedeniyle muhtarlık tarafından başlatılan çalışmalar neticesinde İl Özel İdaresine ait bir bölge belirlendi ve çalışmalar başladı. Kırıkkale İl Özel İdaresi Köy Gelişim Çalışmalarına başladıktan sonra 2014 yılında DSİ'den, Orman İşletme Müdürlüğünden ve Tarım İl Müdürlüğünden görüş aldı. Bütün kurumlar olumlu rapor verirken Orman İşletme Müdürlüğü "Alanda bir kaç meşe ağacı bulunsada sakınca bulunmadığı, alanın Orman Sayılmayan Yerlerden Olduğu" yönünde ifadelerle olumlu görüşünü bildirdi.

Kırıkkale İl Özel İdaresi 2015 yılında bu olumlu görüşleri referans alarak Köy Gelişim Alanını tescil etti. İl Özel İdaresi Köy Geliştirme Alanında ki arsaları isteyen Köylülere satış işlemini yaptı. 2018 yılında Tapu Kadastro Köy Gelişim Alanının çalışmalarını sürdürerek parselleri oluşturdu ve tapular köylülere teslim edildi. 2019 yılında Orman İşletme Müdürlüğü 2014 yılında verdiği Orman Sayılmayan Alanlar raporunun tam tersi işlem yaparak alanı Orman Parseli olarak Orman Kadastrosuna işledi. 2014 yılında verdiği raporun tam tersi hareket eden orman İşletme Müdürlüğü, Orman Geliştirme Alanından ev almak için arsa alan vatandaşları mağdur etti.

Orman İşletme Müdürlüğü iki ayrı görüş bildirdiği alan ile ilgili, Kırıkkale İl Özel İdaresinin "mükerrirliğin giderilmesi" yazısını reddederek, mükerrerliği İl Özel İdaresinin gidermesi gerektiğini bildirdi. Hem aynı yer hakkında iki ayrı işlem yapıp hem de İl Özel İdaresi yapmış gibi davranan Orman işletme Müdürlüğünün uygulaması birçok köylüyü mağdur ederken, Sarıkızlı Köyü için çok büyük önem taşıyan "Köy Geliştimr Projesi" iş bilmez bir kaç kişi yüzünden yarım kaldı. Kırıkkale Orman İşletme Müdürlüğü hatasından dönmek bir yana, işleri daha büyük çıkmaza sokarken köylüler Mahkemeye başvurup mükerrerlipin giderilmesini talep edeceklerini ifade ediyorlar.