GÜNCEL HABERLER

Özgür Özel’in Kırıkkale ziyaretinde dikkat çeken pankart!

Kırıkkale Atanamayan Uzmanlar Derneği, Özgür Özel’in Kırıkkale ziyaretinde pankart açarak, seslerini duyurmaya çalıştı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale’yi ziyaret etmiş ve Kırıkkaleli vatandaşlara seslenmişti. Çok sayıda Kırıkkaleli vatandaşın katıldığı mitinge, Kırıkkale Atanamayan Uzmanlar Derneği temsilcileri de katıldı. Dernekten katılanlar, açtıkları pankartla Özgür Özel’e soru yöneltirken, seslerini duyurmayı hedefledi. Özgür Özel’in Kırıkkale ziyaretinde açılan pankartta, “Eski uzman çavuşlar atama bekliyor. Çözüm nedir sayın başkanım?” ifadeleri yer aldı.

Eski uzman çavuşlar, yıllardır atama bekleyen ve kamu kurumlarına geçiş hakkını kullanmak isteyen bir grup olarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle görevlerinden ayrılan bu eski uzman çavuşlar, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu ve 657 Sayılı Kanun'dan doğan memuriyet haklarını talep ediyorlar. Uzman çavuşlar, görevleri sırasında birçok zorlukla karşılaşmalarına rağmen, sivil hayatta işsizlikle karşı karşıya kalmış durumda. Özellikle ailevi sorunlar ve ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını belirten uzman çavuşlar, devletin herhangi bir referans gerekmeksizin atama yapmasını talep ediyorlar.

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER), bu mağduriyetin giderilmesi ve atamaların hızlandırılması için çeşitli illerde örgütlenmiş durumda ve kamuoyunun desteğini bekliyorlar. Ayrıca, bu sorunun binlerce ailenin geçim sorununa yol açtığını ve aile birliklerinin bozulmasına neden olduğunu dile getiriyorlar. Eski uzman çavuşlar, devletin kendilerine sahip çıkmasını ve bu hakkın tanınmasını istiyorlar.

Haber Merkezi