Kırıkkale

Özgür Özel, “Ahmet Önal ve CHP, bu şehri yine Atatürk’ün en gözde şehri yapacak”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale’de gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretin ardından, Kırıkkaleli vatandaşlara seslendi.

Abone Ol

“AHMET ÖNAL, TÜRKİYE REKORU KIRARAK MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ”
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, bugün öğlen saatlerinde Kırıkkale’ye geldi. CHP Kırıkkale İl Başkanlığı’nı ve Kırıkkale Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, saat 17.00’de Kırıkkaleli vatandaşlara seslendi. Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ın 7 aylık sürede Kırıkkale için neler yaptığına ve ilerleyen süreçlerde neler yapacağına değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırıkkale’de yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada olmak, sizlerle birlikte olmak büyük bir keyif. Elbette 31 Mart tarihinde, 47 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nin birinci parti olmasıyla birlikte 413 belediyeyi kazandığımız bu süreçte, her bir belediye, her bir ilçe, her bir belde, her bir büyükşehir, her bir il belediyesi elbette çok anlamlı. Ama milletvekili olmaya niyet ettiğinde il başkanıyken beni çağıran, ‘4 milletvekilinden hiçbirini kazanamıyoruz, iddialıyım, örgütümüz arkamızda. Partimiz inandı, başarabiliriz ama sizin desteğiniz önemli’ diyen gencecik Ahmet Önal, 2018 yılında sizlerin teveccühüyle milletvekili oldu. Onu Kırıkkaleliler olarak sesinizi duyurmak üzere meclise yolladınız. 5 yıl boyunca meclis açıksa oradaydı. Mecliste üzerine düşen her şeyi yaptı. Türkiye'nin neresinde görev verdiysek koştu, çalıştı. Ama bir vazife yoksa, mutlaka memleketine geldi. İlçe ilçe, belde belde, köy köy, tek başına değil ekibiyle, il başkanlarıyla, ilçe başkanlarıyla, tüm üyelerimizle birlikte kol kola gezdi, sizinle birlikte çalıştı. Sesinizi Türkiye’ye duyurdu ve yapılan ilk milletvekili seçiminde elbette ki o zaman partimiz beklediği başarıyı elde edemediği için duyulmadı çok Türkiye'de. Belki çok görülmedi. Takdir edildi ama ifade edilmedi. İl yönetimimizle birlikte, örgütümüzle birlikte girilen ilk seçimlerde Türkiye rekoru kırarak yeniden milletvekili seçildi.” 

“SİZ, MECLİSE GÖNDERDİĞİNİZ AHMET’İ GERİ ÇAĞIRDINIZ”
“Yüzde 80 oy artışıyla milletvekili seçilen bu kardeşim yerel seçimler geldiğinde bizim tarafımızdan ankete soruldu. Ankette ne gördük biliyor musunuz? Siz, 10 ay önce meclise yolladığınız Ahmet'i geri çağırıyordunuz. Bu belediyeyi Ahmet yönetir, iyi yönetir, dürüst yönetir şeffaf yönetir. Derdimiz boyumuzu aştı. Ancak onun gayretiyle bu işi halleder, çözeriz diyordunuz ve onu geri çağırıyordunuz. Örgütümüze danıştık, kendisine danıştık ve en doğru kararı verdik. En doğru zamanda kendisini ilan ettik. Ve siz bu evladınızı iki kişiden birinin oyunu alarak, Kırıkkale'de yüzde 50’nin üzerinde bir oyla bu önemli göreve getirdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” 

“BENİM MEMLEKETİMİZ ÇEŞMELERİNDEN KÖTÜ SU AKAMAZ”
“Bugün neler yaptı diye baktığımızda, Ahmet Önal'ın yedi ay içinde çok önemli işler yaptığını, çok başarılı işler yaptığını ve gerçekten onu sevmekte, ona güvenmekte ne kadar haklı olduğunuzu bir kez daha gördüm. Bugün bana verdiği bir dosyada şöyle bir baktım altyapı hizmetlerinde bin 350 kilometre altyapı hattı yenileme projesinin hazırlandığını, Ankara Büyükşehir'den su arıtma tesisine 5 milyon TL tutarında 5 adet su motoru aldığını, İstanbul Büyükşehir'den, Ekrem Başkanın uzattığı elle, 6 milyon TL değerinde bir trafoyu 1 buçuk milyon TL değerinde bir su motorunu, kendi öz kaynaklarıyla 10 milyon TL'lik su arıtma tesisini ve 8 bin 385 metre, ana su hattı yenilemesini bu dar zamanda yaptığını gördük. Ve bana diyor ki, genel başkanım diyor, benim memleketimin çeşmelerinden kötü su akamaz diyor. Yakında ben o çeşmelerden içilebilir su akıtacağım diyor. Ben de kendisini kutluyorum.” 

“AHMET ÖNAL’I HEPİNİZİN ADINA ALNINDAN ÖPÜYORUM”
“Ayrıca, 4 kilometre yeni yol açılmasını, 3 kilometresine sıcak asfalt serilmesini, 7 bin ton sıcak asfalt yamalamasıyla yolların düzelmesini, 14 bin metrekare kilit parke taşını, bin 500 metrekare andezit kaplamayı çok istediğiniz düğün salonu ve kına evini, bugüne kadar 6 bin iki yüz kişiye hizmet veren kent lokantasını, eskiden ihaleye verilen, parayla satın alınan 23 aracı hepinizin çocuklarına, yoksulların çocuklarına açık LGS kursunu, 439 dokuz yoksul aileye 439 dokuz bin liralık aylık sosyal desteği, yeni doğan 290 bebeğe hoş geldin paketini, her birisini bugüne kadar hayata geçirdiği için Ahmet Önal'ı hepinizin adına, alnından öpüyorum.” 

“5 YILDA ÇOK DAHA İYİSİNİ YAPACAK”
“Yukarıda yaptığı sunumla, emekliler lokalini, yeni kent lokantalarını, sosyal tesisler binasını, mezarlıklar müdürlüğünün gasil hane projesini, Rahmi Pehlivanlı Sanat Evi’ni ve gündüz bakım evini karavan parkını ve güneş enerjisi santrali ile aylık 6 milyon TL gelir getirecek bu projeleri ve Halifeli içme suyu projesiyle her birimizin en ucuza çeşmeden iyi su akana kadar damacanayı dörtte bir fiyata kullanmanızı, hem de gelecekte büyük bir gelir kapısı elde etme projelerini inançla anlattı. Büyük bir aşkla anlattı. Kaynaklarını ortaya koyarak ve her birini hangi vadede yapacağını göstererek anlattı. Kendisine inanıyorum, kendisine güveniyorum ve Kırıkkale'ye diyorum ki, ‘gözün aydın Kırıkkale, kötü günler geride kaldı. Artık Ahmet evladın var. 7 ayda yaptıklarının 5 yılda çok daha iyisini yapacak. Ama Kırıkkale'nin bütün sorunlarını çözemez Ahmet. Kırıkkale'nin belediyeyle ilgili sorunlarını gücü nispetinde çözer. İmkan verildiği hizmetle çözer. Diğer belediyelerimizden, belediyeler birliğinden alabildiği katkılarla çözer.” 

“KIRIKKALE’Yİ ŞAHA KALDIRMALISINIZ”
“Ama Atatürk'ün 1923’te kurduğu cumhuriyetten iki yıl sonra, 10 haneli bir köyken yaptığı o muhteşem yatırımlarla, önce ilçe sonra il olan son zamanlarda kaderine terk edilen bütün itirazlarımıza rağmen özelleştirilerek, eski güzel günlerinden kopartılan Makina Kimya Endüstrisi ile her geçen gün 300 bin olan nüfusun 200 bine gerilemesiyle, esnafının sorunlarıyla, hayvancılığın sorunlarıyla, çiftçisinin sorunlarıyla, emeklisinin geçim zoruyla, asgari ücretlinin yaşadığı zorluklarla Ahmet baş edemez. Ama Ahmet'in bu kentin kaderini değiştirecek kadar güçlü olması, her istediğini söküp alması, buraya yeni yatırımlar yapması ve bu kentin Ahmet'le birlikte şaha kalkması için size bir şey düşüyor. Onun partisini iktidar yapmalısınız. Kırıkkale'yi şaha kaldırmalısınız. Bu zorluklarla bu kadar işi yapanların kendi partisi iktidardayken, genel başkanının partisi iktidardayken, cumhurbaşkanı partisindeyken, bütün bakanlar parti arkadaşlarıyken siz bu Ahmet bu ülkeye bu şehre neler yapar? Bu Onur bu şehre neler yapar? Cumhuriyet Halk Partisi bu şehri nasıl yine Atatürk'ün en gözde şehri yapar hep beraber göreceksiniz. Hep beraber başaracağız.” 

Haber: Burak Çalışkan