SİYASET HABERLERİ

MUHALEFET OLUNCA ETİK AKILLARINA GELDİ KAPLAN, KIRIKKALE BELEDİYESİNİ ELEŞTİRDİ

Tarihi bir zaferle Kırıkkale Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Önal, başta su olmak üzere Kırıkkale’nin kansere dönmüş sorunlarını çözmeye çalışırken Mustafa Kaplan Kırıkkale Belediyesini eleştirdi.

Abone Ol

SANKİ AK PARTİLİ BELEDİYELER YAPMIYOR!

31 Mart 2024 seçimlerinde, Kırıkkale’de tarihi bir zafer kazanan ve 1977’den bu yana ilk defa Kırıkkale Belediyesinin CHP’li olmasını sağlayan Ahmet Önal’a Mustafa Kaplan’dan eleştiri geldi. Seçildiği gün kansere dönmüş su sorununu, sosyal etkinlik açlığını, bozuk yolları, çürümeye yüz tutmuş altyapıyı kucağında bulan Ahmet Önal, Kırıkkale’nin sorunlarını bir bir çözmeye çalışırken, yıllardır Kırıkkale ve ilçelerinde ki vasat belediyelere ağzını açmayan Mustafa Kaplan, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal’ı etik anlayışı üzerinden eleştirdi. Keskin, Dede Yıldırım ile koca bir köye dönerken, Balışeyh’te milyonlarca dolarlık usulsüz imar uygulamaları yaparken, 2019-2024 arasında Kırıkkale’nin en zengin ilçe belediyesi Yahşihan 1 Milyar borç yaparken ağzını açmayan Mustafa Kaplan, Kırıkkale Belediyesinde iki personelin görev yerinin değiştirilmesini dünyanın en ahlaksız işi gibi duyurdu. Ak Partili Belediyelerde çok daha fazla oranlarda personel yeri değiştirilmesine ağzını açmayan Mustafa Kaplan’ın, söz konusu CHP’li belediye olunca iki işçinin yerinin değiştirilmesini acımasızlık vicdansızlık olarak niteledi.

BİZ ZULÜM GÖRÜRKEN NEREDEYDİNİZ?

Kaplan’ın bu paylaşımı Kırıkkale halkından karşılık bulmazken, sosyal medya profilinden Ak Partili olduğu apaçık ortada olan bir vatandaş “21 yıllık belediye işçisiyim. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Belediyeye başladığımda üniversite mezunu olarak başladım. Çeşitli birimlerde idarecilik yaptım. Son 10 senelik zulüm yönetiminde sadece eziyet etme mantığı ile birim birim sürüldüğümüzde neredeydiniz? Beni hepiniz iyi tanırsınız sadece iç çekişme mantığı ile kalifiye bir personele kürek sallatırken siz il başkanı idiniz. Milletvekili idiniz. Neden çıkıp itiraz etmediniz. Madem işçiyi bu kadar çok düşünüyorsunuz neden o zaman abilerinize bu adamın burada ne işi var demediniz. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Sevgili başkanımız Ahmet Önal Bey işçiye abim, kardeşim diyerek bizlerin son 10 senedir bir gün bile görmediğimiz yakınlığı sıcaklığı göstermiştir. Bizi masasında misafir edip aynı sofrada bizimle bağdaş kurup sırtımızın terine elimizin kirine bakmadan boynumuza sarılıp işçiye mesai arkadaşı olduğunu değer verdiğini insan olduğunu hatırlatmıştır. Şimdi bırakın bu yandaş siyasetini aklınız başınıza yenimi geldi.” Diyerek Mustafa Kaplan’ın aynı konuda iki farklı duruşunu adeta ortaya serdi.

GEREĞİNDEN FAZLA MERHAMET

Daha geçtiğimiz günlerde Su Arıtma tesislerinde bulunan trafoya sabotaj girişimi olduğu ve yine bayramda bir mahallenin su vanalarının kapatıldığı ve Kırıkkale’yi susuz bırakıp, Ahmet Önal’ı zor durumda bırakmak isteyen bir yapının Kırıkkale Belediyesinde var olduğu iddiaları her sokakta dillendirilirken, Ahmet Önal’ın kritik mevkilerde kendi ekibiyle çalışması kadar doğal ne olabilir? Ak Partili Belediye Başkanları, kendi ittifak ortaklarından veya kendi partililerinden dahi aldıkları belediyelerde yüzlerce işçi kıyımı yaparken, Ahmet Önal’ın aylardır işçi çıkartmak veya işçilerin yerlerini değiştirmek tercihini kullanmamasının işçide rehavete ve gereksiz özgüvene sebep olduğu ifade ediliyordu. Partizan seviyede Ak Partili olan isimlerin dahi yerlerini değiştirmeyen Önal, yalnızca birim müdürlerinin bir kısmını değiştirirken halen Saygılı döneminden müdürlerle dahi çalışmaya devam ediyor. Önal’ın bu davranışı toplumdan olumlu referans alırken, nasıl olsa yerimizle oynamıyor şeklinde davranan bir kısım Ak Parti kadrolarının belediye içerisinde belediye çalışmalarını aksatan çalışmalara giriştikleri ifade ediliyor. Önal’ın bir an önce kendi ekibini kurup, onlarla çalışmasını gerektiğini savunan bir kısım vatandaş ise, “O ekip başarılı olsaydı, Saygılı seçim kaybetmezdi” şeklinde uyarıcı ifadeler kullanıyorlar.

İŞTE KAPLAN’IN ELEŞTİRİLERİ

Susalım Dedik, Bekleyelim Dedik, İzleyelim Dedik, Hemşehrilerimizin Huzurunu Kaçırmayalım Dedik, Canımıza Tak Etti!

Bu nasıl bir acımasızlıktır, bu nasıl bir vicdansızlıktır…

Belediye personelimize o sahte gülümsemelerinizi, o haktan adaletten yanayız nidalarını ne de çabuk unuttunuz.

Kadrosu büro personeli olan birini siz hangi vicdanla bir eldiven bile vermeden, bir ayakkabı bile vermeden nasıl çöp arabasının arkasında çöp toplatırsınız?

Siz nasıl kadrosu büro personeli olan başka bir arkadaşı bordür taşı döşemeye hiç bir koruyucu ekipman, hiç bir kıyafet vermeden gönderirsiniz?

Hiç mi etik nedir bilmezsiniz?

Bir personelin görev yerini değiştirirken koruyucu ekipmanlarını tamamlamak zorundasınız!

Bir personelin görev yerini değiştirirken iş başı eğitimi vermek zorundasınız!

Bir personelin görev yerini değiştirirken iş güvenliği eğitimi vermek zorundasınız.

Siz hangi vicdanla personelin doğal hakkı olan yıllık iznini kullandırmazsınız?

Bunun adı mobing değilde nedir?

Bu insanların isyanı onları bürodan alıp, çöp arabasına vermeniz değil.

Yaptığınız bu onur kırıcı, aşağılayıcı, bu insan yerine koymayan fiil ve davranışlarınıza, zulmünüze isyan ediyorlar!

Sizden vicdanda merhamette beklemiyoruz!

Takdir çok kıymetli Kırıkkale Halkının!

Haber: Çağlar Atmaca