SİYASET HABERLERİ

Kutluca, “Olumsuz ekonomide rekor üzerine rekor kırmaktayız”

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, AK Parti’nin 23 yılını değerlendirdi. Kutluca, “Bugün tüm olumsuz ekonomik göstergelerde dünyada rekor üzerine rekor kırmaktayız” dedi.

Abone Ol

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Veysel Kutluca, yaptığı basın açıklamasında gündemin öne çıkan konu başlıkları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, yaptığı basın açıklamasında AK Parti’nin 23 yılını değerlendirdi. Kutluca, “AK Parti kuruluş ilkelerini yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele olarak açıklamıştı. Ancak bugün, Küresel Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre, Türkiye 180 ülke içerisinde 115. sırada. Yoksulluk tablosu ise çok daha acı. Bugün tüm olumsuz ekonomik göstergelerde dünyada rekor üzerine rekor kırmaktayız. 23 yıl sonra; tüm dünyaya örnek olmuş medeniyetimizi, yüzlerce yıldır bütün mazlumlara el uzatmış devletimizi, zalime destek verir hâle getirdiler!” dedi.

“KARŞI DURDUKLARINA BENZEDİLER”

Sözlerine, AK Parti’nin 23’üncü kuruluş yıl dönümüne değinerek başlayan Kutluca, “AK Parti kuruluş ilkelerini yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele olarak açıklamıştı. Ancak bugün, Küresel Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre, Türkiye 180 ülke içerisinde 115. sırada. Yoksulluk tablosu ise çok daha acı. Bugün tüm olumsuz ekonomik göstergelerde dünyada rekor üzerine rekor kırmaktayız. Enflasyon, cari açık, alım gücü, üretim, istihdam ve daha nice verilerde diplerdeyiz. 23 yılda özelleşmeyen kurum neredeyse kalmadı. Yasaklar konusunda ise -maalesef- tüm dünyada mizah unsuru haline geldik. Cezaevleri arasında bilgi yarışması düzenlense hangi ülkenin mahkûmları birinci olur sorusu, artık Türkiye olarak cevaplanıyor. Çünkü dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar gazeteci, akademisyen, yazar cezaevinde bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMUN HER KESİMİ DERİN BİR YOKSULLUK YAŞIYOR”

Ülkede belirli bir azınlığın dışında her kesimin derin bir yoksulluk ile karşı karşıya kaldığını belirten Kutluca, “Çiftçi bugün yollara dökülüyor. Çünkü gözü gibi baktığı, aylarca üstüne titrediği ürünü girdi maliyetlerini karşılamıyor. Devletin açıkladığı alım rakamları resmen insanlarla alay etmek için açıklanıyor. Fındık, en önemli ihracat ürünlerimizden. Ancak üretici her üründe olduğu gibi fındık hususunda da hayal kırıklığına uğramış durumda. Bugün Rizeli kardeşimizin yetiştirdiği bir kilo çay ile iki ekmek bile alınamıyor! Simidin 15 lira olduğu bir ülkede devlet buğday alım fiyatını 10 TL 85 kuruş olarak açıkladı. Allah, tarım politikalarımızı belirleyenlere akıl fikir versin” dedi.

“MUKTEDİRLER YANKI ODALARINDA MUTLULAR”

Tüm ekonomik göstergelere rağmen resmi kurumların açıklamalarını eleştiren Kutluca, “Yankı odasında yaşayan muktedirler ve yandaşları aziz milletimizin bu kötü ekonomi yönetimine ses çıkarmadığını zannediyorsa, yanılıyorlar. Saraydan duyulmayan sesleri, duyanlar var. Saraydan görülmeyeni, görenler var. Sarayda bilinmeyen ya da bilinmek istenmeyenleri bilenler var” diye konuştu.

“ZALİME DESTEK VERİR HALE GELDİK”

23 yıllık AK Parti döneminde ekonomi ve iç politikada yaşanan olumsuzlukların dış politikada da yaşandığı belirten Kutluca, “Sayın Erdoğan 14 Ağustos 2001’deki konuşmasında ‘bir avuç huzur ve refah, işte bunun için Avrupa Birliği üyeliğine evet diyoruz’ demişti. O gün Avrupa Birliği’ne, Kopenhag Kriterleri’ne ve Büyük Ortadoğu Projesi’ne alkışlarla evet demenin bedeli 23 yıl sonra İsrail’le ticareti kesememek oldu. Gazze’yi vuran uçakların yakıtını kesememek oldu. İncirlik ve Kürecik üslerini kapatamamak oldu. 23 yıl sonra; tüm dünyaya örnek olmuş medeniyetimizi, yüzlerce yıldır bütün mazlumlara el uzatmış devletimizi, zalime destek verir hâle getirdiler!” dedi.

“GAZZE DÜŞERSE HİÇBİR YER KALMAZ”

İktidarın dış politikada şahsiyetli bir duruş gösteremediğini de vurgulayan Kutluca, “Seçimlerde, ‘Sultanbeyli düşerse Mekke düşer, Gazze düşer’ diyen bir belediye başkanı vardı. Filistin konusunu sadece bir iç politika malzemesi olarak görenlere şunu söylemek istiyorum. Sultanbeyli düşerse Gazze düşmez! Ama Gazze düşerse Ortadoğu’da her an düşmeyecek hiçbir yer kalmaz!”

“SORUNLARI MİLLİ GÖRÜŞ KADROLARI ÇÖZECEK”

Dünyanın ve Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karamsar tablodan çıkış yolunun da Saadet Partisi iktidarı olduğunun altını çizen Kutluca, şunları kaydetti: “Biz, bu ülke siyasetinde aziz milletimizden yana olan neredeyse tek siyasi hareketiz. Bizim iktidarımız döneminde Necmettin Erbakan Hoca’mızın aziz milletimizin refahı için yaptığı zamlar bugün hâlâ konuşuluyor. 1969’dan bugüne kadar hep böyle olmuştur. Saadet Partimizin bu hizmetleri yapabilmesinin sırrı ‘inançlı kadroların omuz omuza’ olmasıdır. Hakikaten başlangıcından bugüne Milli Görüşçüler olarak pek çok badireyi birlikte atlattık. Ülkemizin ve bölgemizin içerisinde bulunduğu badireleri de yine inançlı kadrolar olarak bizler omuz omuza çözeceğiz.”

Haber: Tuğçe Savaş