GÜNCEL HABERLER

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ İLKLERE İMZA ATIYOR

Abone Ol

KIRIKKALE İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜNDEN ‘´BAHAR´´A HIZLI BAŞLANGIÇ

 

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ İLKLERE İMZA ATIYOR

 

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bahar aylarına hızlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Hacı Taşan anma etkinliklerinin yıl boyunca yapılması planlanırken 9 Mart 2020 tarihinde TRT´den canlı yayınlanacak ‘´Hacı Taşan Anma Konseri´´ 17 Ağustos Başpınar Spor Salonu´nda yapılacak.

 

TAŞAN MEZARI BAŞINDA ANILACAK

Hacı Taşan´ın ölüm yıldönümü olan 9 Mart´ta Keskin ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin katkılarıyla Taşan mezarı başında anılacak, sonrasında düzenlenecek konferansın ardından öğle namazından önce okutulacak mevlitle anma etkinlikleri devam edecek. Yıl boyunca yapılacak ‘´Hacı Taşan Etkinlikleri´´ ile ilgili açıklamanın daha sonra yapılması bekleniyor.  

 

KIRIKKALE´DE BİR İLK

11 Mart 2020 tarihinde Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´in talimatları ve destekleriyle Kırıkkale´de ilk kez Kültür Çalıştayı yapılacak. Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyeleri başta olmak üzere öğretmenler, Kırıkkale kültürünün gönüllüleri çalıştaya katkı sunacaklar. Çalıştay öğretmenevinde gerçekleştirilecek. Çalıştayla ilgili detaylı bilginin önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

 

KIRIKKALE TİYATRO GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Kırıkkale Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün ortaklaşa hazırladığı Nevruz kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenecek. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kırıkkale´de bir ilki daha gerçekleştirecek. 27 Mart tiyatrolar gününü içine alan haftayı, ‘´Kırıkkale Tiyatro Günleri´´ olarak kutlamaya hazırlanıyor. Gündüz çocuk oyunları, akşamları yetişkin oyunları ile tiyatro ziyafeti sunulacak. 27 Mart günü tüm oyunlar ücretsiz olarak sahnelenecek.

 

TUZ HEYKEL ÇALIŞTAYI YAPILACAK

Soluksuz Mart ayından sonra Nisan ayının birinci gününden itibaren kültür ve sanat etkinlikleri devam edecek. 1-15 Nisan tarihleri arasında Kırıkkale´de ilk kez tuz heykel çalıştayı yapılacak. Marmara Üniversitesi Heykel Bölümü öğrencilerinin katılacağı çalıştay için Delice tuz mağaralarından getirtilecek kayatuzu kütleleri birer sanat eserine dönüşecek. Tuz çalıştayı; Vali Yunus Sezer´in girişimleriyle müze ve sanat galerisi olması için çalışmaların yürütüldüğü Sanat Okulu´nun bahçesinde yapılacak. Çalıştay Marmara Üniversitesi Heykel Bölümü öğretim üyelerinden  Prof.Dr.Nurettin Bektaş´ın gözetiminde gerçekleştirilecek.

 

KIRIKKALE FOTOĞRAF MARATONU

VE FOTOĞRAFÇILAR BULUŞMASI

Vali Yunus Sezer talimat ve destekleriyle 15 Nisan´da öğretmenevinde turizm çalıştayı ile 17-19 Nisan 2020 tarihlerinde Kırıkkale´de ilk kez ´´Kırıkkale Fotoğraf Maratonu ve Fotoğrafçılar Buluşması´´ gerçekleştirilecek.  TBMM´nin kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Kırıkkale´de ilk kez, ´´Ahşap Oyuncak Sergisi´´ ile ´´Kırıkkale Milli İrade Temsilcileri Fotoğraf Sergisi´´ yapılacak. Etkinliklerin çocuk tiyatro oyunları ile desteklenmesi planlanıyor.  Haber: Kenan Kuzucu